KRV NE LAŽE

Napio se čekajući policiju nakon prometne

01.12.2010 u 13:42

Bionic
Reading

Nakon što je automobilom sletio s ceste u jarak, Amerikanac se, čekajući policiju, napio. Premda su ga odmah uhitili zbog vožnje pod utjecajem alkohola, sud ga je kasnije oslobodio optužbi

Usred hladne noći u ruralnom dijelu Missourija Amerikanac Thomas Drummond skrenuo je s ceste i završio u jarku. Budući da mu je baterija mobitel bila na izmaku, poslao je djevojci SMS poruku da je imao nezgodu, ali joj je zaboravio reći gdje se nalazi.

Kad je shvatio da pomoć vjerojatno neće stići tako brzo, bacio se na bocu brandyja koju je nosio sa sobom. Dok je policija stigla, Drummond je već bio jako pijan, prenosi Reuters.

Premda su ga odmah uhapsili, sud ga je oslobodio krivnje ustvrdivši da je pio tek nakon nesreće. 'Ovo se zbilja ne dešava svaki dan. Radi se samo o bizarnom sklopu okolnosti', rekao je Drummondov odvjetnik Steven Wilson

Wilson je objasnio na sudu da se Drummond vraćao kući, ali je promašio skretanje na nepoznatoj cesti. S namjerom da se okrene i vrati na glavni put, sletio je u jarak. Potom se odšetao do obližnje farme s namjerom da pomoću traktora izvuče automobil iz jarka, ali nije uspio.

Drummond je svjedočio da prije nesreće nije bio pijan, već da se napio čekajući dva sata spasioce. Sretni Amerikanac mogao je završiti na godinu dana u zatvoru i 1.000 dolara novčane kazne, ali porota je povjerovala njegovoj priči i oslobodila ga.