ČESTITAMO I LAKA VAM ZEMLJA

Nagrada na njemačkom natječaju je - pogreb

08.03.2011 u 14:40

Bionic
Reading

Njemačka radiostanica Radio Galaxy u Aschaffenburgu nagradit će sretnog dobitnika natječaja u pisanju najboljeg epitafa pogrebom, to jest novcem koji mora uplatiti pogrebnom osiguranju kojim se plaćaju troškovi ukopa

Više od 600 natjecatelja već je poslalo svoje epitafe njemačkoj radiostanici Radio Galaxy u Aschaffenburgu kako bi osvojilo nagradu od 21.550 kuna. Dobitnik će svoju nagradu morati uplatiti u neko od pogrebnih osiguranja kojim se plaća ukop.

Voditelj Jens Pflueger kaže kako je svjestan da postoji tabu u vezi smrti i kako ga je ovim natjecanjem želio barem malo oslabiti.

'Željeli smo podići svjesnost o ovoj temi koja stvara nelagodu među ljudima. Idealno, natjecatelji bi trebali poslati vlastite epitafe. Iako primamo i tuđe, ja smatram da bi trebali biti kreativni umjesto da prepisuju tuđe riječi', kaže voditelj Jens Pflueger.

Udruga njemačkih pogrebnika osudila je natječaj i proglasila ga neukusnim te će tužiti Radio Galaxy. 'Ovakav natječaj nije samo neukusan, već je i nemoralan', poručila je Udruga njemačkih pogrebnika.