ISTRAŽIVANJE OTKRILO:

Muškarci imaju veće plaće jer spavaju sa šefovima

30.08.2013 u 14:17

Bionic
Reading

Novi Eurostatovi podaci o ravnopravnosti spolova pokazuju kako uzrok većih muških plaća leži u njihovoj spremnosti da ulaze u seksualne odnose s vlastitim šefovima. Time je patrijarhat dobio jedan ogroman udarac u genitalije

Razlika između muških i ženskih plaća godinama je mučila borce za jednakost spolova. Za identične poslove žene bi dobivale puno manje novaca od svojih muških kolega, što se smatralo jednim od dokaza ukorijenjene patrijarhalne diskriminacije. No novi podaci mogli bi pokazati upravo obrnutu sliku. Stručnjaci s Magdeburškog instituta otkrili su prave razloge većih muških plaća.

'Broj muškaraca koji ulaze u seksualne odnose sa svojim šefom iznosi veliku većinu, od laganog flertovanja do uredskih avantura. Razlog tome leži u želji da se zaradi više novaca. Društvo traži od muškaraca da zarađuju za obitelj, i to u prosjeku više od žena. Takav pritisak tjera muškarce da tretiraju seks kao oruđe za napredovanje u poslu. Zašto je većina direktora, bankarskih menadžera i visokopozicioniranih političkih i vojnih osoba muškarci? Zato što se oni preko kreveta lakše uspinju prema vrhu', objasnio je voditelj istraživanja Choly Laylo.

Ovi podaci prikupljani su godinama jer nije bilo lagano od zaposlenika dobiti iskrene odgovore, ali tek uz potpunu garanciju anonimnosti klupko se krenulo odmotavati.

'Ja sam visoko pozicionirani direktor u jednoj od najboljih firmi u Europi. I tamo sam došao preko kreveta. Ako želite napredovati, morate dopustiti šefu da vas nekad poljubi ili pljesne po guzici u prolazu. Svi muškarci u mojem uredu su to dopuštali. Jedan jedini koji nije još uvijek je na istom poslu. Nema napretka za čedne', ispovijeda se 65-godišnji njemački direktor.


Situacija u Hrvatskoj gotovo je identična europskoj. Većinu napredovanja i boljih plaća muškarci dobivaju preko kreveta. Iako bi se takvo ponašanje smatralo nemoralnim u većinski katoličkoj zemlji, stručnjaci objašnjavaju kako je to samo kriva percepcija odnosa.

'Ovdje se ne radi o pravim seksualnim odnosima, već o samoj strukturi moći. Šef mora dominirati vama, kako biste vi jednom dominirali druge. Stvar je moći, a ne samog seksualnog uzbuđenja. Ja, recimo, redovito tjeram svoje muške zaposlenike da me oralno zadovoljavaju, ali nema ničeg seksualnog u tome. To radim iz čiste dominacije i želje da ušute na nekoliko minuta', izjavio je anonimni hrvatski direktor.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.