ASTRO ZANIMLJIVOSTI

Merkur nas čini samouvjerenima i egocentričnima

05.08.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Merkur je u Lavu od 31. srpnja do 15. kolovoza, naglašavajući lavlju astrološku prirodu ovog dijela godine. U ovom znaku sada nije samo Merkur, nego i Sunce (do 23. kolovoza) i Jupiter (do 11. kolovoza iduće godine)

Evo kako se takav planetarni raspored odražava na sve ljude, neovisno o pripadnosti zodijačkom znaku. Pod utjecajem Merkura i drugih planeta u Lavu samouvjereni smo u razmišljanjima, uvjerljivi na riječima i skloni postavljanju visokih ciljeva. Što nam je cilj viši, to se osjećamo bolje i važnije.

Pojedinosti nam nisu toliko važne, što može i ne mora biti problem, ovisno o tipu projekta koji pripremamo. Naglasak je na nesputanom izražavanju zamisli, na kreativnosti i teatralnosti. Što god smo naumili napraviti, nastojat ćemo napraviti brzo i uz veliku pompu.

Velik spektakl, slab učinak

Primjerice, ako želimo zaprositi nekoga, učinit ćemo to pred velikim društvom i uz skup poklon; predlažemo li poslovni projekt ili nudimo nekretninu na prodaju, priredit ćemo raskošnu prezentaciju, uz mnogo preuveličavanja vrijednosti onog što nudimo.

S druge strane, zbog usredotočenosti na vlastitu izvedbu, manje smo pažljivi kad netko nama nešto nudi ili pojašnjava. Tako će tijekom Merkurovog prolaska Lavom mnogi upečatljivi nastupi, prezentacije i ponude proći nezapaženo.

Svi ćemo biti previše opsjednuti samim sobom i onim što je nama na umu pa ćemo samo površno pratiti ono što nam se odvija pred očima. Koncentracija i stil komunikacije promijenit će se nabolje već od 16. kolovoza, a pogotovo od početka vladavine Djevice, 23. kolovoza.