SVE ZA DJECU

Majke plaćaju i 5.500 kn za pakiranje dječjih kofera!

05.06.2014 u 15:06

Bionic
Reading

Premda većina ljudi ne uživa, da ne kažemo mrzi proces pakiranja za put, rijetko kome je palo na pamet platiti nekome da to učini umjesto njih. Barem dosad. Naime, bogate majke u New Yorku unajmljuju 'profesionalne organizatore' koji pakiraju njihovoj djeci torbe za odlazak u ljetni kamp

Vjerovali ili ne, ali postoji usluga pakiranja tuđih torbi i uopće nije jeftina - profesionalni organizatori kofera naplaćuju po satu minimalno 250 dolara (oko 1.400 kuna), a za spremanje jednog djeteta treba im minimalno četiri sata.


Sad se sigurno pitate kome i zašto treba četiri sata za spremanje dječje torbe za put? Stvar je u tome da u torbu treba ubaciti sve sitnice i predmete u kojima uživaju u udobnosti doma, od mirisnih svijeća, preko specijalnih, skupih sapuna, do satenskih plahti bez kojih ne mogu spavati.

Kako je rekla konzultantica Barbara Reich za New York Post, nekoliko joj je majki samoinicijativno pristupilo da obavi posao umjesto njih. 'Mnogim je majkama to jako stresno, posebno kad im dijete odlazi samo prvi put. Klijenti će reći da moraju imati 'te plahte zbog mekoće i ugode', no plaćaju 10.000 dolara za kamp i ne žele se osjećati loše zbog toga što dijete odlazi', objasnila je.

Sve je više zahtjeva

Zahtjevi za uslugom pakiranja postupno su se pojavljivali. Barbara kaže da je prije dvije godine imala samo jednu klijenticu, prošle godine pet, a ove godine već deset. Profesionalna organizatorica Dayna Brandoff odradila je već četiri ovakva posla ove godine, a očekuje ih još 15-ak ovog mjeseca.

Neki klijenti su Daynu čak zatražili da rekonstruira spavaću sobu djeteta u kampu. 'Poanta svega je ta da djeca imaju osjećaj da su kod kuće. Mnogi roditelji žele preslikati dječju sobu u kamp pa šalju plastične kutije i police kako bi dijete imalo više prostora', rekla je.

I psiholozi su se složili da su ovakve ideje pretjerivanje roditelja. 'Mame koje su istovremeno jako ambiciozne i karijeristice, ali su smislu da im je roditeljstvo karijera, znaju unajmljivati osoblje i pomoćnice kako bi bile 'bolje majke'', kaže sociologinja Wednesday Martin. Moramo priznati da i dalje ne vidimo razlog za davanje 5.500 kuna za slaganje kofera!