DASKA SAVEZA

Mađarski svećenik propovijeda na skejtu

17.08.2010 u 11:33

Bionic
Reading

Četrdesetpetogodišnji svećenik Zoltan Lendvai živi i propovijeda u seocetu Redicsu na granici Mađarske i Slovenije, a u Funbox ga je dovela neobična ideja da su skateboardovi dobar način predstavljanja Boga mladima

Mađarski svećenik Zoltan Lendvai prati učenja talijanskog učitelja i svećenika Svetog Ivana Boscoa koji je u 19. stoljeću posvetio svoj život poboljšanju uvjeta u kojima žive djeca, te je koristio igru kao dio njihove naobrazbe. Prema velečasnom Lendvaiju, skateboardanje dobar je način da približi Isusa mlađima.

Zoltan Lendvai naučio je skejtati kad je imao 14, no tek poslije kao svećenik shvatio je kakav utjecaj može imati na omladinu preko daske na kotačima. Kad je u Kormendu na sjeverozapadu Mađarske uspio privući mlade ljude crkvi vratolomijama na skateboardu, znao je da je na dobrom putu.

Prvi skejt imao mu je papinski grb i otad je već podijelio šest dasaka mlađim naraštajima. Njegov film na YouTubeu pod nazivom 'Smiješni svećenik skejta' postao je hit, a možete ga i ovdje pogledati.