ČINILO JOJ SE KAO DOBRA IDEJA

Mačka provela tri dana na kaktusu

15.11.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Mačke se često znaju popeti na stablo s kojeg ne znaju ili se ne usude sići, no u Arizoni drveće nije često kao veliki kaktusi. Mačka koja se popela na desetmetarski kaktus ostala je na samom vrhu tri dana. Zbog svoje upornosti završila je i na vijestima

Pretpostavlja se da se mačka u Arizoni popela uz desetmetarski kaktus jer su je progonili kojoti. Nakon što je shvatila da se našla na vrhu bodljikave biljke i da silazak neće biti lagan, odlučila je ostati na vrhu – tri puna dana.

Lokalni stanovnici sjeveroistočno od Phoenixa pratili su neobičnu situaciju i kažu kako se mačka uglavnom nije micala osim kad bi se uspravila kako bi bacila pogled na okolinu. Zahvaljujući bizarnom interesu američkih medija koje je zadovoljilo izvještavati o mački, no ne i spasiti je, crno-bijela životinja je postala vijest zbog koje je na kraju poslan i helikopter kako bi zainteresirani saznali je li možda napokon sišla s kaktusa.

Za vrijeme jednog prelijetanja televizijske ekipe mačka se napokon odlučila vratiti natrag na tlo. Skočila je s kaktusa i zaputila se u nepoznatom pravcu te time završila svojih 15 minuta slave, koje joj nisu donijele čak ni vatrogasca na ljestvama.