MUUUTORIZAM

Lokalna vlast se bori kravama protiv motorista

17.04.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Vijeće britanske pokrajine Hampshire postavilo je osam krava na igraće terene u mjestu Monks Brook ne bi li zaustavilo dolaženje motorista koji su ga devastirali svojim ludorijama. Naravno, sada je postalo problem kako će sportaši igrati među govedinom

Vijećnici Hampshirea baš i nisu pretjerano ingeniozno doskočili problemu devastacije nogometnih igrališta u Monk Brooku u Southamptonu. Motoristi i kamperi su svojim 'antisocijalnim ponašanjem', kako se navodi u izvještaju, uništavali terene, pa su vijećnici na njih odlučili posjest osam krava.

'Krave ne rješavaju problem, one se samo kreću po njemu', rekao je predsjednik lokalnog sportskog kluba Damon Brown koji sada ima problem s igranjem nogometa zbog živinčadi. 'Što su duže krave na polju, to će više štete napraviti', dodaje.

Kako je poljsko divljanje delikvenata na motorima uzelo toliko maha da je lokalno stanovništvo postalo zabrinuto, krave, čini se, ostaju do daljnjega, unatoč Brownovim tvrdnjama da nitko ne bi vozio motore tijekom vikenda, kad su na igralištima djeca. Vijećnici dugoročno rješenje problema tek trebaju razmotriti.