PROFIL ZNAKA

Lavovi - gospodari su, neka im bude!

15.09.2011 u 07:42

Bionic
Reading

Osobe rođene u ovom znaku, Lavovi, rođeni su lideri i vladaju ostatkom čovječanstva kao vladari, ali to rade na zaista perfidan načina, tako da nezadovoljnih nikada nema. Možda druge osobe osjećaju da su rođeni da vladaju pa im to prirodno nasljeđe i prepuštaju

Meri Jerković za čitatelje tportala otkriva kakve tajne skriva peti astrološki znak

Priroda ih je bogato obdarila te u njima ima energije, pameti, ljepote i seksipila za najmanje tri osobe. Ako posjedujete kompleks manje vrijednosti, zaobiđite Lavove u širokom luku. Ta osoba raskošnog perja će vas dotući svojom narcisoidnošću.

Kreću se samo na rado viđenim mjestima. Oni su ti koji uživaju u svjetlosti dnevnog sunca, arogantno dominirajući krugom prijatelja – trenutačno mijenjajući ambijent restorana kazališnom pozornicom u kojoj je njihova uloga najvažnija. Sjajna imaginacija za njih je život ozbiljna igra. Prokleto su ljubomorni - nečije tijelo, duša, um i imovina njima pripadaju. Inzistirat će da nosite frizure koje oni vole, birat će odjeću za vas i učiti vas boljoj organizaciji na poslu ili u kući. Sve će željeti znati - gdje ste se zadržali duže, s kim ste pričali, što ste pričali... Sve!

ZAVOĐENJE

Koliko fascinantne snage i stimulativnog naboja ima u njihovu udvaranju. Sentimentalno su osjetljivi na sve laskave opaske upućene izgledu ili inteligenciji, tako da u nekim trenucima i posebnim raspoloženjima obećaju i ono što ne mogu realno izvršiti. Lavovi su ljudi trenutka, strast se budi istodobno s pogledom njihovih očiju. Nikada neće štedjeti ni na čemu kako bi vas osvojili, ali kada vas prestanu voljeti, trebate otići prije nego što vas unište.

VRLINE
Ljubitelji su ljepote u svim oblicima, vrlo prepoznatljiva gizdavog stila. Velikodušni, zanimljivi, energični, kreativni, duhoviti, prepuni strasti, darežljivi. S jako izraženim osjećajem za pravdu, odlični organizatori i izuzetno probitačni. Optimisti.
MANE
Budući da žele biti centar svemira, postaju egocentrični. Vole 'crveni tepih i fanfare', često hvalisavi, netolerantni, lako uvredljivi, posesivni, ljubomorni. Apsolutistički karakter im je bahat, sklon preuveličavanju i teatralnosti. Vole miris novca i moći koju on pruža.

Po njima vi prestajete voditi kvalitetan život i tada su užasno surovi. U pravilu se žene osobama nižeg društvenog statusa nego što je njihov, jer ne mogu odoljeti stjecanju podanika nad kojima su superiorniji.

U većini situacija ponašanje Lava je spokojno, ali pozadina ovakva ponašanja nije njegova prava priroda, već procjena da takvo ponašanje dobro prolazi kod ljudi. Ne pokušavajte im oduzeti ulogu zvijezde vaše ljubavne priče jer ćete tek onda u praksi spoznati snagu tropskih tajfuna.

Lavovi ne mogu živjeti bez pozornice i svjetla reflektora i nužno im je potrebno divljenje. Nemojte biti ljubomorni na njihovu sklonost da budu u centru pozornosti u prostoriji punoj zadivljenih pogleda. Glave će se uvijek okretati gdje god oni prođu. Često će koketirati, ali to je način kojim će prikrivati čudan strah da nisu možda poželjni. Stalno sebi moraju dokazivati da su željeni, traženi, najdraži.

Ovo je inače teško probavljiva osobina, zato njihovi partneri unutar sebe trebaju razvijati veliku snošljivost i toleranciju! K tome su Lavovi previše ponosni i dostojanstveni da bi gubili vrijeme na besmislice pa, dragi partneri, shvatite njihove potrebe na vrijeme i ponašajte se u skladu s njima.

PARTNER

Zaljubljeni ste u Lava? Sasvim sigurno ste lijepi, s odličnim ukusom, stilom za odijevanje i prekrasnim osmijehom koji zna pogoditi direktno u ranjivo srce jednog Lava. Sigurno ste osoba izuzetne strpljivosti i tolerancije jer, ne zaboravite, ispod njihovih kraljevskih manira tinja despotski, jaki ego i arogantna taština spremna da bukne ili napadne bilo koga tko im se usudi protusloviti.

Ovaj tip karaktera, koji se stalno okreće Suncu samo naizgled djeluje mirno i slatko. Ne mogu živjeti bez laskanja, ali nemojte misliti da su zaboravili na ženstvenost/muževnost koja ih je i privukla vama. Partner jednog Lava izuzetno je jaka osoba, jer sa slabićima Lavovi nikada ne petljaju. Najviše od svega mrze osobe niske inteligencije i obrazovanja.

SLAGANJA:
Sjajan odnos ostvaruju s Ovnovima i Strijelcima, zračni znakovi Blizanci i Vage ih nadahnjuju svojim mentalnim igrama, a zbog ljepuškasta izgleda im imponiraju. Vodenjaci, Škorpioni i Bikovi su im vrlo česti životni, ljubavni, seksualni partneri, ali veze su uvijek na granici ekscesa i svađa. To su tzv. njihovi 'sudbonosni partneri'. Djevice su im previše šeprtljave i autoritativne, Ribe prekomplicirane i nerazumljive, a Rakovi i Jarci ih previše opterećuju, dosadni su im.

IZGLED Predivna gusta kosa, žive oči, koketan i prodoran pogled. Izuzetno dobro građeni, upadljivo ljepuškasta izgleda, gipkih pokreta. Krasi ih dostojanstveno uspravno držanje, česti podočnjaci.

ZDRAVLJE
Budući da Lav vlada srcem, pa putem njega i cjelokupnom tjelesnom cirkulacijom, arterijama, najčešće tegobe imaju s radom srca, visokim krvnim tlakom i kolesterolom. Prehrana i veće tjelesne aktivnosti preduvjet su za kvalitetan i zdrav život. Stres trebaju kontrolirati raznim duhovnim i meditativnim tehnikama, a ubrzani tempo života, nervozu, neizvjesnost i uzbuđenje trebaju držati pod kontrolom.

STIL

Spadaju u ljepše zodijačke znakove. Jedan su od prepoznatljivijih znakova - vrlo gorda i dostojanstvena držanja, autoritativna govora, uočljive i oštre kose, dojmljiva držanja. Lavovi vole lijepe stvari i u lošim uvjetima se osjećaju zaista bijedno. Siromaštvo tako tugaljivo djeluje na njih i čini ih depresivnima. Partner koji ne posjeduje određen i skupocjen ukus nema što raditi kod njih.

Nikada ih nećete vidjeti nemarno obučene, u kućnom haljetku ili sportskoj trenirci (osim ako nije skupo potpisana). Tipični predstavnik ovog znaka provest će sate ispred ogledala i potrošit će cijelo malo bogatstvo na kozmetiku, ali rezultati moraju biti vidljivi. Garderoba im je velika. Međutim, ovi glamurozni likovi ipak se najbolje osjećaju obučeni u sportske, ležerne kombinacije. Vole kvalitetu i jednostavnost, a u tu shemu se ne uklapaju nikako brda čipke i volana. Njihov ukus je odličan, možda malo za svakodnevne uvjete ekstravagantan i preskup, ali je prekrasno prepoznatljiv.

Rado se gibaju po raznim veselicama i poslovično su u centru pozornosti, ali nisu tipovi koji izigravaju društvenu ludu. To je samo njihova maska da bi privukli pozornost publike. Bez obzira na izgled, nema ništa lakoumna u njihovu ponašanju. Lavovi znaju što žele, a to obično i dobiju, neovisno o tome radi li se o bolje plaćenom mjestu, kući, autu ili odjeći.

I što je najvažnije, također ih krasi osobina da ono što steknu imaju smisla, snage i kvalitete zadržati. U mlađim godinama Lavovi se vole baviti sportom, kako zrele godine kucaju na njihova vrata, sportski elan se smanjuje, a mekana fotelja postaje njegov najomiljeniji sport.

DJECA

Čudno je, ali istinito - Lavovi rijetko imaju veliku obitelj. Šteta, jer oni su zaista dobri roditelji. Većina njih ili nema djece, možda su odvojeni od njih ili odgajaju samo jedno dijete. Kao roditelj okružit će svoju djecu velikom pozornošću i ljubavlju. Kao svaki savjestan roditelj pokušat će skriti njihove mane, a ako su predimenzionirane, objavit će im rat. Ako im djeca ne pružaju u dovoljnoj mjeri poštovanje, Lavovi će stupiti na pozornicu čudnom rikom i galamom. Ovo je specifičan roditelj koji može maziti svoje klince, prijateljski razgovarati o svim njihovim problemima, ali će ih isto tako držati u stavu mirno kako bi im ugladio manire. Naučit će ih da slušaju i poštuju starije.

Moram naglasiti da se muškarci Lavovi razlikuju u roditeljstvu od Lavica. Pogrešno je misliti da će On (muškarac Lav – otac) preuzeti brigu oko djece. Njihovoj djeci će smetati njegovo arogantno ponašanje, ali u kasnijim godinama će pamtiti očeve s ljubavlju. Još jedna uputa za partnere muških Lavova, njihove partnerice ne smiju napraviti najgoru moguću grešku - pokloniti više pozornosti djeci. To je neoprostivo, drage gospođe! On želi biti apsolutni gospodar.

METAL: zlato i željezo
KAMEN: dijamant, topaz, rubin
BILJKA: suncokret, mimoza, žuta ruža

NA KRAJU

Ako vam neće pasti teško da prigušite svoj ego i izgradite i posvetite svoje život njihovom, onda navalite, Lav je pravi znak za vas. Oni očekuju od svog života najbolje, a moramo priznati da oni obično to i dobiju. Veoma su uspješni u ljubavi i u poslu. Egoistični i arogantni, ali ipak i nježni - upravo kvaliteta kakvu treba imati - kralj! Uživajte s njima što više, ali ih nikada nemojte ostaviti, jer Lavovi bez partnera zaista su tugaljiv primjer iako veličanstveno izgledaju.

POZNATI LAVOVI:

Ivan Mažuranić, Marko Marulić, Ivan Meštrović, Gibonni, Rade Šerbedžija, Vjekoslav Klaić, Miroslav Škoro, Branko Gavella, Mia Oremović, Duško Valentić, Vedran Mlikota, Gordan Jandroković, Vice Vukov, Goran Tribuson, Vlaho Paljetak, Željko Pervan, Goran Vlaović, Ante Kostelić, Luka Nižetić, Iva Majoli, Niko Kranjčar, Slavica Knežević, Emir Hadžihafizbegović, Dino Dvornik, Luka Bebić, Kristijan Ugrina, Leona Paraminski, Jelena Rozga...

Alfred Hitchcock, Fidel Castro, Jennifer Lopez, Carl Gustav Jung, Aldous Huxley, Madonna, Stanley Kubrick, Mick Jagger, Sandra Bullock, Arnold Schwarzenegger, Yves Saint-Laurent, Louis Armstrong, Barack Obama, Neil Armstrong, Andy Warhol, Roger Federer, Pete Sampras, Mark Knopfler, Antonio Banderas, James Cameron,Robert De Niro, Sean Penn, Coco Chanel, Bill Clinton...