ORALNA HIGIJENA

L. A. će proglasiti tjedan bez psovki

02.03.2009 u 13:00

Bionic
Reading

U jednom od najje*enijih središta zabave ovaj tjedan mogao bi proteći bez ijedne je*ene psovke. Okrug Los Angelesa poveo se za idejom dječaka od 15 godina koji je osnovao antipsovački klub te će na sutrašnjoj sjednici vjerojatno prihvatiti prijedlog

U bučnom L. A.-u ovaj bi tjedan mogla vladati grobna tišina. Naime, na razini okruga bit će proglašen tjedan bez psovanja, prenosi AP.

Ideja se rodila u glavi petnaestogodišnjeg McKay Hatcha koji ju prvo ostvario u svojoj školi u New Pasadeni i danas je na čelu kluba protiv psovanja koji je u međuvremenu pokrenuo lavinu sličnih društava. Procjenjuje se imaju već 20.000 članova.

Slična se akcija provela i u Kanadi, a Hatchu je cilj sljedeće godine nagovoriti čitavu Kaliforniju da prestane psovati na sedam dana. Poslije toga, kaže, na red dolazi čitav svijet.

Dečko iz obitelji u kojoj se nije psovalo misli da će izostanak psovki u ljudsku komunikaciju unijeti više ljubaznosti, spremnosti na suradnju te riješiti neke veće probleme.

‘Nije riječ o tome da se nekome zabrani psovka, već da se osvijesti. Ako možeš tjedan dana bez nje, možeš i dva. A onda možda možeš i mjesec dana’, objašnjava taj mali jezični pacifist.