PLAVI PAS

Kriptozoolozi u potrazi za chupacabrom

22.03.2010 u 14:35

Bionic
Reading

Richard i Naomi West bračni je par koji svoje slobodno vrijeme provodi u potrazi za mitološkim i misterioznim životinjama. Nedavno su se vratili sa sedmodnevnog putovanja na kojem su pokušali fotografirati plavog psa poznatijeg kao chupacabra

Westovi se nadaju da će ekspedicija s koje su se nedavno vratili skrenuti pažnju javnosti u njihovom smjeru da bi bolje proučili, a možda i ulovili stvorenje za koje vjeruju da je nova vrsta psa, zajedno s osnivačem britanske neprofitabilne kriptozoološke organizacije, bivšim novinarom i amaterskim kriptozoologom iz West Devona u Velikoj Britaniji, Jonathanom Downesom koji je prije gotovo 20 godina osnovao Centar za neobične fenomene u zoologiji što ima više od 400 članova.

Nakon što su razni meksički mediji pisali o mnogim slučajevima pojavljivanja neidentificiranog plavog bića sličnog psu, bračni par West počeo je pomagati Jonathanu Downesu da ga pronađe. No nisu uspjeli u tome.

Chupacabra je prema španjolskoj usmenoj predaji biće koje pije krv stoke, opisi mu variraju od malog guštera do plavog psa, a viđen je od Rusije do Teksasa. Zasad Westovi i Downes samo pokušavaju pobuditi interes, a Naomi bi željela pokrenuti internetsku stranicu za djecu da bi ih potakli da krenu u smjeru znanosti i rješavanja misterija.

Stručnjak za sisavce John Young koji radi za Teksaški odjel za parkove i divlje životinje također je  stručnjak za chupacabru i slična stvorenja, a ima i moguće objašnjenje za njega. Kad kojotu opadne dlaka i takav bude izložen suncu, to mu može dati plavkastu boju, a šuga je može natjerati da se čudno ponaša. Kako se koža životinje koja je uginula od šuge zateže nakon smrti, zubi joj mogu izgledati daleko veći nego što jesu.