GOVEĐI RAMBO

Krava devet mjeseci bila u bijegu

31.03.2009 u 08:30

Bionic
Reading

Krava koja je pri iskrcavanju na novu farmu pobjegla vlasnicima provela je devet mjeseci u izgnanstvu po šumama Yorkshirea i Lincolnshirea te na kraju pronašla utočište na posjedu ljubitelja životinja koji će se o njoj brinuti do smrti

Krava Floss ili, kako su je još nazvali, Engleska Zvijer, pobjegla je vlasnicima pri iskrcavanju iz prikolice nakon što je kupljena na sajmu i postala legenda stanovnika sjevernog dijela britanskog otoka. Premda se priča o odbjegloj kravi proširila po svim okolnim mjestima, tek su je malobrojni uspjeli spaziti jer je, čini se, budno pazila da ostane izvan dohvata ljudi, te se hranila uglavnom noću.

Ipak, nakon devet mjeseci lutanja i skrivanja, Floss je napokon pronađena, da bi je potom kupile ljubiteljice životinja Sue NcAuley i Tracey Jaine za 4.000 kuna te otpremile na farmu Hillside Animal Sanctuary koja funkcionira kao utočište za domaće životinje. Napokon slobodna od sigurne budućnosti pod mesarskim nožem, životinja će provesti ostatak svojih dana pod budnom brigom nove skrbnice Wendy Valentine.

'Floss je će ostati u karanteni dok se ne privikne na novu okolinu. Radi se o predivnoj i dragoj kravi koja će ostati s nama do konca svojih dana', rekla je Wendy.