SAMOZVANI DRUID

Kralj Artur istjeran sa Stonehengea

28.04.2009 u 08:50

Bionic
Reading

Samozvani druid John Rothwell koji se 1976. preimenovao u kralj Arthur Pendragon, prošle godine počeo je protestno kampiranje pred Stonehengeom u želji da se makne ograda od užeta. No sve što je 'kralj Arthur' postigao je to da bude službeno protjeran s posjeda

John Rothwell, nekadašnji pripadnik motokluba Hell's Angels, u međuvremenu je postao druid te se nazvao 'kralj Arthur Pendragon'. Krajem lipnja prošle godine, samozvani kralj se ulogorio pokraj glasovitog Stonehengea i počeo protestirati zato što posjetitelji ne smiju više dirati kamenje i zato što je čitavo zdanje ograđeno užetom, prenosi Telegraph.

Magija i podrška britanskog druidskog društva i nisu mu bile nešto od koristi s obzirom na to da je prije nekoliko dana dobio sudski nalog da se makne s posjeda.

'Papiri su mi predani u petak popodne i nisam imao vremena potražiti odvjetnički savjet, a sudac mi je, k tome, rekao da nema pravo na žalbu', rekao je 'kralj Artur' koji se mora pokupiti svoju karavanu s ceste A 344 u blizini Stonehengea do 3. svibnja, ili će to učiniti policija.

Stonehenge je već stoljećima mjesto hodočašća turista, vještica, čarobnjaka, a odnedavno i samozvanih kraljeva s prikolicom. Raznorazni magovi i druidi tamo drže svoje ceremonije još od 1905. godine