FESTIVAL DIVLJE HRANE

Koktel od konjske sperme hit na Novom Zelandu

18.02.2011 u 11:38

Bionic
Reading

Na Festivalu divlje hrane u Hokitiki na Novom Zelandu pripremat će se mnoga neobična jela, no najbizarnije će ove godine biti kokteli od konjske sperme. Festival u Hokitiki počinje 12. ožujka, a na njemu će se okupiti svi ljubitelji ekstremne hrane

Na čuvenom Festivalu divlje hrane u gradiću Hokitiki na Novom Zelandu kao i uvijek pripremat će se kebabi od svinjskih iznutrica, sladoled od osinjih larvi, bikov penis te mnoga druga jela koja zahtijevaju dozu hrabrosti pri kušanju. No vrhunac bizarnosti ove će godine biti kokteli od konjske sperme.

Sladokusci već veselo trljaju ruke i pripremaju se na gutanje pastuhova sjemena. Čašica će koštati 42 kune.

'Konji su čisti testosteron. Skoro da nemaju kolesterola, pa je cijeli štos popiti sve odjednom i osjetiti pastuha u sebi', kaže vlasnica trkaćeg konja iz Christshurcha Lindsay Kerslake

Čak i organizator festivala Mike Keenan kaže da će preskočiti ovogodišnje koktele. 'Bože, ne. To definitivno nije za mene, no začudili biste se koliko ljudi će htjeti čašicu', rekao je.

Najhrabriji će piti konjsko sjeme čisto, ali bit će moguće kupiti ih u kombinaciji s likerom od trešanja. Proces dobivanja i čuvanja konjske sperme navodno je potpuno čist i siguran.

Ovaj festival koji se promovira kao 'najbizarnije gurmansko iskustvo' na Novom Zelandu ima svoje mjesto i na Frommerovoj listi 300 svjetskih festivala koje se ne smije propustiti.