GORI IM POD PETAMA

Kinezi hodali s natpisom da traže supruge

08.11.2011 u 13:33

Bionic
Reading

Dan neženja u Kini je možda počeo kao proslava na fakultetima i srednjim školama, no danas ga u Kini slave uglavnom oni koji se bliže tridesetima, a još se nisu vjenčali. Povodom skorašnjeg Dana neženja koji se slavi 11. studenog 11 muškaraca su se zamotali u plahte i provozali podzemnom željeznicom po Šangaju s velikim tablama na koje su napisali brojeve svojih mobitela

Jedanaestorica Kineza umotanih u plahte s velikim tablama na koje su napisali svoje brojeve mobitela provozali su se Šangajem u podzemnoj željeznici. Za ovo bizarno ponašanje zaslužan je skorašnji Dan neženja koji se u Kini slavi 11. studenog.

Dan neženja počeo se slaviti na fakultetima i u srednjim školama, a od tada je postao popularan među svim kineskim samcima. Bez obzira što se ne radi o službenom prazniku među mladima i neovjenčanima Dan neženja je poseban dan.

Istraživanje provedeno u gradu Wuxi u pokrajini Jiangsu pokazalo je da pola ispitanika smatra kako bi se žene trebale udavati prije 28, a muškarci do 30 godine, pa stoga nije ni čudo da se oko Dana neženja Kinezi zamataju u plahte i tako pokušavaju pronaći bolju polovicu.