ODLIČNA KILOMETRAŽA

Kinez 42 godine pio benzin zbog zdravlja

14.07.2011 u 14:45

Bionic
Reading

Iako benzin odlično radi kao gorivo za automobile već više od 120 godina, Kinez Chen Dejun otišao je korak dalje i odlučio svoje povremene probleme s bolovima u prsima liječiti ispijanjem te otrovne tekućine

Sedamdesetjednogodišnji kineski rezač kamena i izrađivač predmeta od bambusa Chen Dejun već desetljećima pije benzin kao lijek za bolove u prsima. Lokalni seoski starješina u pokrajini Suijiang prvo mu je preporučio gorivo za avione nakon što mu normalni lijekovi za tuberkulozu nisu pomogli, pa je Dejun počeo piti kerozin.

Svoju naviku ispijanja avionskog goriva Dejun je počeo još 1969, a prema računici, mjesečno popije oko tri do tri i pol litre što znači da je do sada popio oko tonu i pol kerozina. Budući da je njegovo selo 2001. prešlo na korištenje električnog svjetla, postalo je teško nabaviti avionsko gorivo, pa je Dejun prešao na benzin.

Dejun benzin kupuje na stanici koja se nalazi blizu brežuljka na kojem živi. Liječnici koji su pregledali Dejuna kažu kako je zdrav bez obzira na kroničnu plućnu bolest od koje pati.

Iako je kineskim liječnicima nejasno kako je moguće da čovjek može piti toliko benzina bez posljedica, pretpostavljaju kako je s vremenom Dejun razvio otpornost. Dodali su kako benzin u njegovu slučaju djeluje kao sredstvo za ublažavanje boli, a ne lijek za njegovu bolest.