ATEISTI KAPITALISTI

Kamo s kućnim ljubimcima nakon sudnjeg dana?

18.05.2010 u 12:23

Bionic
Reading

Kršćani koji vjeruju u sudnji dan i drže se biblijskog učenja da samo ljudi imaju dušu, mogli bi taj dan imati problema s kućnim ljubimcima. Problem im je odlučila riješiti grupa ateista koja u SAD-u nudi uslugu zbrinjavanja životinja nakon njihova eventualnog uznesenja

Prema nekim anketama, preko 50 posto Amerikanaca vjeruje u Uznesenje - pravedni će tada biti poslani na bolje mjesto, dok će bezbožnici ostati na Zemlji. No što će se dogoditi s kućnim ljubimcima vjernika?

Potaknut tim pitanjem, Bart Centre iz New Hampshirea odlučio im je pomoći i pokrenuo online uslugu Eternal Earth-Bound Pets (Kućni ljubimci vječno vezani uz Zemlju). Radi se o organizaciji koja okuplja nekolicinu ateista, ljubitelja životinja, a koji su duboko zabrinuti za sudbinu životinja nakon što njihovi vlasnici kao vjernici budu eventualno spašeni kad dođe sudnji dan.

'Povjerili ste svoj život Isusu. Znate da ćete biti spašeni. Ali kad dođe taj dan, što će biti s vašim kućnim ljubimcima koji ostanu na Zemlji? Eternal Earth-Bound Pets pobrinut će se za njih umjesto vas', stoji na stranici.

Za razumnu cijenu od 110 dolara po kućnom ljubimcu, Eternal Earth-Bound Pets garantira da će spasiti vašeg ljubimca ako se Uznesenje dogodi u sljedećih deset godina. Prema riječima Barta Centrea, organizacija osnovana u lipnju 2009. ima gotovo 200 pretplatnika koji su joj odlučili ukazati povjerenje.

Odgovorivši na nekoliko pitanja poslanih e-mailom, rekao je da, premda je dosta zainteresiranih, ima i onih koji su mu slali mailove tvrdeći da će njihovi kućni ljubimci s njima u nebo te će tako biti 'spašeni'.

Garanciju da će spasiti kućne ljubimce ako se dogodi Uznesenje komentirao je: 'Ne postoje prave garancije u životu, osim možda činjenice da ćete kad-tad umrijeti. Zato ne dajemo nikakve garancije. Međutim, imamo infrastrukturu i osoblje da bismo ispunili svoje obaveze u apsurdno neznatnom slučaju da smo mi u krivu, a da su vjernici u pravu. Također savjetujemo klijentima da opunomoće nekoga kome vjeruju, a za koga smatraju da će ostati na Zemlji i koji će se onda pobrinuti da ispunimo ugovor.'

Kako bi pokazao da je posve ozbiljan, Eternal Earth-Bound Pets broji oko 26 spasilaca u 22 američke države. Jedna od njih, Laura (30) iz Oklahome, i sama ima dva psa. 'Ako se dogodi sudnji dan, prvo će mi pasti na pamet da imam posla i prvo ću krenuti saznati kamo moram ići po kućne ljubimce', rekla je za Businessweek.

Budući da se sudnji dan, kako je to protumačio američki voditelj Harold Camping prema podacima iz Biblije, može dogoditi 21. svibnja 2011. godine, nećemo morati dugo čekati da vidimo tko je u pravu. Ako je slučajno Camping pogriješio, možda su Maje bile u pravu, jer prema njihovom vjerovanju smak svijeta možemo očekivati 21. prosinca 2012. Premda su NASA-ini znanstvenici demantirali bilo kakvu mogućnost apokalipse i astronomske prijetnje u bližoj budućnosti, mnogi se ipak pripremaju, za svaki slučaj.

Ako ste među njima, ne zaboravite na svoje kućne ljubimce!