FILMSKA SCENA

Kamion gurao auto britanskom autocestom

19.03.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Vozač kamiona na cesti A1 (M) blizu Wetherbyja u Velikoj Britaniji snimljen je kako gura osobno vozilo marke Renault Clio ispred sebe pri brzini od oko 100 kilometara na sat

Osim što je kamion na britanskoj autocesti ulovljen kamerom mobitela kako ispred sebe gura auto zaglavljen na prednjem braniku, slučajnom snimatelju činilo se da vozač nije ni svjestan da ima slijepog putnika.

Pri otprilike 100 kilometara na sat kamion je jurio vanjskom trakom autoceste, a mladić koji je mobitelom snimio scenu koja je izgledala kao iz nekog akcijskog filma u jednom je trenutku uzviknuo da misli da kamiondžija ne zna da gura auto.

Još nije jasno kako vozač nije bio svjestan da ima auto zakvačen za prednji branik. Vozačica osobnog vozila nije bila ozlijeđena i izašla je iz njega kad je kamion stao. Smatra se da zbog jakog vjetra vozač kamiona nije čuo trubljenje automobila.

Prijevoznička tvrtka Arclid Transport pokrenula je istragu o tome što se zapravo dogodilo tog dana, no nisu još dali službeni komentar. Nakon što je vidjela film na YouTubeu, policija je ponovo otvorila istragu o nesreći i izjavila samo to da vozač još nije ni za što optužen te da nitko nije bio ozlijeđen.