ASTRO KOMPATIBILNOST

Kakve su Vage kao roditelji?

26.10.2013 u 12:39

Bionic
Reading

Biti roditelj jedna je od najljepših, ali i najtežih stvari u životu. Ozračje u domu, donošenje odluka i način odgoja uvijek ovise o međusobnom slaganju i razumijevanju partnera. Saznajte koliko dobro surađujete kao tandem i kako to utječe na odgoj vašeg djeteta

Vaga - Ovan

Ovaj će skladan par uživati u zajedničkom odgoju i odgovornosti. Oboje su vrlo brižni, a dijete je uvijek u središtu pozornosti. O odlukama često razmišljaju različito, ali razgovorom lako dolaze do kompromisa. No, dijete će znati kako pridobiti pojedinog roditelja, što će dovoditi do manjih nesporazuma.

Vaga - Bik

Vaga i Bik najčešće pronalaze načine za uspješno funkcioniranje kao roditelji. Biku je važno da dijete izgradi snažan i čvrst karakter i štedljivost, dok će se Vaga truditi potaknuti ga na intelektualnoj razini, pomoći mu da se uklopi u društvo i nauči cijeniti ljepotu i umjetnost.

Vaga - Blizanci

Djeca Vage i Blizanca uživat će u odrastanju i imati divno djetinjstvo. Blizanci ne traže strogu disciplinu i svaku reakciju djeteta smatraju nužnim dijelom odrastanja. Vagi se to baš i ne sviđa, jer se silno trudi održati mir i tišinu u svome kućanstvu. Na zadovoljstvo djeteta, često pronalaze kompromis.

Vaga - Rak

Vaga i Rak nisu osobito skladan par, je ovaj potonji ima trajnije i dublje osjećaje. Rak iznad svega cijeni udobnost i praktičnost, dok Vaga inzistira na estetici i prestižu. Zbog toga se ponekad znaju sukobiti oko odabira odjeće ili uređenja dječje sobe. No, konačnu odluku ipak na kraju donose zajednički.

Vaga - Lav

I Vaga i Lav vrlo su ponosni na svoje sposobnosti pa djecu nerijetko doživljavaju kao odraz svoje unutarnje i vanjske ljepote. Za djecu je to dobro, jer se imaju priliku ugledati na samouvjerene roditelje, koji imaju pozitivnu sliku o sebi. U odgoju će inzistirati da djeca uče iz njihovih, a ne svojih grešaka.

Vaga - Djevica

Vaga i Djevica čine iznimno uspješan i ugodan roditeljski par. Vaga uobičajeno ima vrlo jasnu viziju o tome kako bi trebalo izgledati djetinjstvo njezinog djeteta, a Djevica cijeli plan s lakoćom provodi u djelo. Međusobno se jako cijene i razumiju, a djeci će zajedno ugraditi ispravne životne vrijednosti.


Vaga - Vaga

Ovaj će par uspješno podijeliti roditeljske dužnosti, ali će oboje silno željeti sudjelovati u svim važnim trenucima odrastanja svoga djeteta. No, imat će malih poteškoća u održavanju discipline. Iako će znati pravedno odrediti kaznu, neće ju uvijek ispravno i provesti. Savjet će često potražiti kod svojih roditelja.

Vaga - Škorpion

Vaga i Škorpion će se jako dobro snaći u ulozi roditelja. Škorpion je puno odlučniji i stroži u uspostavljanju discipline pa će Vaga često morati uskočiti u smirivanju manjih sukoba s djetetom. Njihova će djeca puno naučiti iz odnosa svojih roditelja i shvatiti kako se u kući mogu postići ljubav i sklad.

Vaga - Strijelac

Ovaj će par naprosto obožavati svoje dijete. Vaga će biti jako ponosna na njegovu ljepotu i pamet, dok će Strijelca oduševljavati to što se konačno ima s kime igrati. Dijete će pritom toliko uživati da će im biti teško postaviti granice. No, oboje će se brzo prilagoditi pa većih problema neće biti.

Vaga - Jarac

Vaga i Jarac će u većini slučajeva djecu jasno usmjeravati na pravi put. Međutim, njihovi pomalo različiti temperamenti i očekivanja ponekad bi mogli zbuniti dijete. Vagi će biti važno da dijete cijeni društvene kontakte i estetiku, dok će ga Jarac usmjeravati prema odabiru isplativog i sigurnog zanimanja.

Vaga - Vodenjak

Vaga i Vodenjak dobro su razumiju i najbolji su prijatelji, što im uvelike olakšava ulogu roditelja. Vaga će s lakoćom osmisliti raspored dnevnih obaveza, koje nerijetko uključuju pomoć baka i bližih rođaka. Vodenjak će, pak, uspjeti uspostaviti pravila ponašanja u kući kojih će se svi pridržavati.

Vaga - Ribe

Ove će dvije nježne duše biti vrlo brižni roditelji. U početku će se oboje zanijeti u oduševljenju zbog dobivanja djeteta te pretjerati u maženju i kupovanju darova. Svu će pažnju usmjeriti prema njemu, što će mu kasnije uzrokovati probleme u osamostaljenju.