ŠOK I NEVJERICA

Jesu li ovo najgori omoti albuma?

29.11.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Ako ste mislili da smo samo mi na ovim prostorima proizvodili bizarne omote albuma, gadno ste se prevarili. Možda je stvar u vremenima, ali nekako se nadamo da su i onda kad su ovi omoti nastali, izazvali zgražanje ili u najmanju ruku smijeh

Album 'Šemsa Mala' na čijem omotu pozira djevojka u nečemu što više nalikuje crnoj vreći za smeće nego haljini, Gvozden koji 'komšinici' poručuje da 'skuva kafu', Šike čija je ploča uljepšana natpisima 'dijamantski hitovi' i 'hit festivala Ilidža' dok nam on u bijelom baloneru s fudbom do koljena poklanja osmijeh od milijun dolara ili Snježana Komar koja konstatira da 'i žena pije kad se rastaje', samo su neki od primjera bisernih omota albuma s ovih prostora.

No bila su to takva vremena, a u kiču, potpuno pogrešnim aluzijama i dizajnu od kojeg prolaze trnci, ne zaostaju ni naši europski ili pak prekooceanski prijatelji.

Na stranici www.stevecarter.com prikupljeni su neki od najgorih, ili možda najzabavnijih, omota albuma u povijesti. Ili kako bi Ameri rekli - 'ever'. Ima tu primjeraka crkvene glazbe, muških kvarteta, neuspjelih provokativnih omota, a naprosto i nekih potpuno neukusnih.