ODLIČAN STIL I FORMA

Jeste li ikada vidjeli orla kako pliva?

24.01.2012 u 14:34

Bionic
Reading

Ponekad se dogodi da su nam oči veće od trbuha. U slučaju orla na snimci jedina stvar koju je podcijenio bila je veličina ribe koju je uporno pokušavao odnijeti nekamo gdje bi je u miru pojeo. Na kraju je morao i zaplivati za svoj ručak

Iako smo se u naslovu našalili na račun gladne ptice koja je na kraju morala smočiti više nego samo noge da ulovi veliku ribu, gologlavi orlovi zapravo su prilično dobri plivači i ponekad se zna dogoditi da čak prije proplivaju nego polete.

No najčešće je moguće vidjeti orla kako pliva baš u ovakvoj situaciji – kad pokušava odnijeti kući ribu koja je preteška. U takvim slučajevima orao na kraju otpliva s plijenom do obale gdje ga može u miru pojesti.

Netko je snimio cijeli niz neuspješnih orlovih pokušaja da izvadi ribu iz vode. Na kraju je orao odlučio da je jedini način da izvadi svoj ručak iz rijeke Mississippi u Louisiani tako da zapliva.

Zabavno je slušati kako snimatelji navijaju za orla i razočarano komentiraju njegove neuspjehe svaki put kad nije uspio odletjeti s ribom.

Gologlavi orao simbol je SAD-a, a u užem izboru pobijedio je divljeg purana za tu titulu.