MLJAC

Javni zahod iz 19. stoljeća pretvoren u sendvič-bar

29.03.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Poduzetni ugostitelji pretvorili su već propali londonski javni toalet iz 19. stoljeća u atraktivan restorančić, ne mijenjajući pritom previše njegov originalni izgled

Ako imate želju jesti za improviziranim stolom pričvršćenim uz pisoar, svoje snove možete ispuniti u londonskom Attendantu, restorančiću otvorenom u bivšem javnom zahodu.

Premda je unutrašnjost nakon obnove koja je stajala oko 150.000 funti gotovo neprepoznatljiva, teško je vjerovati da je netko ušao u ruševni zahod koji propada već više od 50 godina i u njemu pomislio na hranu.


Javni zahod Attendant izgubio je svoju funkcije prije više od 50 godina, a danas u njemu, nakon gotovo dvije godine šminkanja prostora, u njemu poslužuju sendviče, juhe, kolače i kavu.

Vlasnici Peter Tomlinson i Ben Russell skinuli su 12 slojeva boje stare više od stoljeća koja je krasila ulaz ukrašen metalnim ornamentima, a srušili su i zid koji je odvajao predvorje od WC-a. Svi su pisoari sređeni i uglancani, dodani su šank i kuhinja. Da bi očuvali što više od izvornog izgleda, zelene stolice bojom odgovaraju originalnim viktorijanskim pločicama na podu.

Za više informacija posjetite njihovu službenu stranicu ili profil na Facebooku