ISKRCAVANJE U TIJEKU

Japanci ludi za uniformama stjuardesa

11.03.2010 u 11:55

Bionic
Reading

Dok McDonald’s i Walmart nisu zabrinuti hoće li njihove uniforme završiti na nekom čudnom mjestu, japanska aviokompanija (JAL) može se samo nadati da crno tržište uskoro neće biti u lovu na odjeću stjuardesa. Naime, japanski muškarci voljni su ponuditi čak i do 16.500 dolara za službenu uniformu zaposlenice JAL-a

JAL se trenutno bavi ponižavajućim bankrotom, nezadovoljnim kupcima i masovnim otkazima. Povrh svega, moraju se i pobrinuti da im službene uniforme ne procure na crno tržište.

Japanci nalaze službene uniforme JAL stjuardesa vrlo napaljivima, a najveći fetišisti voljni su ponuditi preko 17.000 dolara ako je odijelo bilo nošeno. Uniforme posebno su popularne u striptiz klubovima i javnim kućama.

JAL strogo zabranjuje prodaju svojih službenih odijela, no već se događalo da se ona nađu na crnom tržištu. Upotrebom serijskih brojeva i detaljnom evidencijom JAL je zasad spriječio raspačavanje svojih uniformi, a smatra da će to i u budućnosti biti dosta te da neće morati posezati za korištenjem čipova za praćenje ušivenim u službenu odjeću.