FOTO-ILUZIJA ILI ČUDO?

Isus Krist uočen na Marsu

  • Autor: A. S.
  • Zadnja izmjena 04.09.2009 14:17
  • Objavljeno 04.09.2009 u 13:49
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Likovi Isusa Krista i Djevice Marije ukazali su se već više puta na najneobičnijim mjestima – na prozorima, vitrajima, tostevima prekrivenim sirom, u perecima, pa čak i u kapljici osušenog čokoladnog preljeva. Najnovije sveto ukazanje otkriveno je izvan Zemlje, i to na Marsu

Kamera NASA-ine letjelice za istraživanje Marsa, Mars Reconnaissance Orbitera, 3. kolovoza je snimila fotografiju objavljenu ovaj tjedan. Na slici je vidljiva bočna strana kratera Hale koja vjerojatno ne bi zaintrigirala nikoga tko se direktno ne bavi astronomijom, astrofizikom i srodnim znanstvenim granama da britanski Telegraph u njoj nije prepoznao nešto više.

Oštro oko zapazilo je lik raspetog Isusa u stijeni. Nakon petnaestak minuta duboke koncentracije, uspjeli smo otkriti i na koji se to točno dio slike odnosi.

Ako bolje pogledate gornji desni ugao fotografije, vidjet ćete dvije tamnije linije koje se spuštaju ukoso sa zadebljanjem u sredini – to predstavlja Isusove ruke na križu i pognutu glavu. Ondje gdje bi trebao biti njegov trbuh, oblik stijena se mijenja, pa se čini ili kao da nema noge ili kao da su noge neprirodno pomaknute u lijevo.

Stoga je izvjesno očekivati da će i ovaj Isus na koncu završiti u nekoj kanti senzacionalističkih naslova, daleko od stvarnog čuda. Ipak, ne zaboravimo da se takozvana čuda prodaju na internetu za lijepu svotu novaca. Najbolji je primjer deset godina starog sendviča sa sirom na kojem je netko vidio lik Djevice Marije, a koji je 2004. godine prodan za 15.000 funti. Ni tu nije bio kraj. Sendvič je kasnije unovčen i kroz majice na kojima je printan njegov otisak, a koje su se još dugo prodavale kao lude.

NASA nije ni svjesna kakav se izvor zarade krije u njihovim polumutnim fotografijama za koje većina Zemljine populacije nema pojma što predstavljaju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!