DUHOVI OSAMDESETIH

'Istjerivači duhova' upali u njujoršku knjižnicu

21.05.2010 u 11:18

Bionic
Reading

Njujorška glumačka družina Improv Everywhere, specijalizirana za scene kaosa i komedije na javnim mjestima, izvela je u Njujorškoj javnoj knjižnici u čast filma 'Istjerivači duhova' malu scenu iz tog hita osamdesetih

Da bi skrenula pažnju na potencijalno fatalan deficit budžeta Njujorške javne knjižnice, glumačka družina Improv Everywhere izvela je scenu iz velikog holivudskog hita osamdesetih. U suradnji s osobljem knjižnice, glumci su 'rastjerali duhove' prekrivene plahtama iz glavnog prostora za čitanje u kojem su se cijelo vrijeme nalazili neupućeni posjetitelji.

Njujorška javna knjižnica ima deficit budžeta koji iznosi 37 milijuna dolara te se nada da je ova mala predstava pomogla akciji prikupljanja sredstava pod nazivom Don't Close the Book (Ne zatvarajte knjigu), prenosi časopis The Wall Street Journal.

Posjetitelji su isprva bili zatečeni zbog pojave 'duhova' pod plahtama, no kad su ugledali četvoricu glumaca u prepoznatljivoj odjeći iz filma 'Istjerivači duhova', većini se pojavio široki osmijeh na licu.

Inače, film se pojavio u kinima sredinom 1984. i ubrzo postigao ogroman uspjeh sa zaradom od gotovo 300 milijuna dolara, zbog čega je doživio nastavak i dvije crtane serije.