CENZURA I PERVERZIJA

Igre sa silovanjem zabranjene u Japanu

  • Autor: K. D.
  • Zadnja izmjena 03.06.2009 09:11
  • Objavljeno 03.06.2009 u 08:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Za 'zemlju izlazećih perverzija' prilično netipičan korak – japanska Etička organizacija za softver uvela je cenzuru na igre u kojima se prikazuje ili može izvoditi čin silovanja. Dakako, sve nakon što je većina zemalja to već odavno učinila

Japanska Etička organizacija za računalni softver odlučila je staviti igre u kojima se prikazuje ili vrši silovanje s onu stranu zakona. Čak je u tome preduhitrila zakon, koji je po tom pitanju još uvijek nedefiniran.

Zasad etičko će povjerenstvo provjeravati svaki novi naslov na tržištu drži li se zabrane, dok se pripremaju zakoni kojima će se silovanje u igrama regulirati na državnoj razini.

Kontroverza oko silovateljskih igara započela je s naslovom RapeLay prije tri godine koja se našla u normalnoj distribuciji i podigla prašinu diljem svijeta, osim u Japanu.

Autori provokativnih igara za odrasle već sada pokušavaju doskočiti etičkim cenzorima te brže-bolje mijenjaju naslove nadi da će zamesti tragove o pravom sadržaju. Tako je Syrup Soft svoju igru 'Gang raped by the entire village (girls covered in milky liquid)' preimenovao u 'The trap set by the entire village (bodies covered in milky liquid)'.

U infantilnom pokušaju spašavanja zarade po principu 'tko se nije skrio, magarac je bio', možemo biti prilično sigurni da će produkcija igara zabranjenog seksualnog sadržaja i dalje ići punom parom, samo što će, eto, prijeći u nešto sivije kanale distribucije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi