I PO BABI I PO STRIČEVIMA

Hrvati za otkaze u javnim firmama, ali ne svojoj rodbini

26.07.2013 u 11:51

Bionic
Reading

Procjenjuje se da bi otkaze trebalo dobiti oko 10.000 zaposlenika na državnoj plaći. Istraživanje koje je provedeno otkriva da su Hrvati za bolne rezove, ali uz neke iznimke

Većina Hrvata smatra da su otpuštanja u javnom sektoru nužna, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mnijenja objavljeni ovih dana u Zagrebu. Ispitivanje je provedeno na reprezentativnom uzorku od 5.000 ljudi, a obavio ga je institut 'Franjo Arapović' na zahtjev ministra Linića. Čak 60,6 posto Hrvata smatra da otkaze treba davati, a tek 36 posto se tome protivi, pokazala je anketa. No gotovo svi ispitani, točnije njih 98,2 posto bilo je složno u jednome: ni u kojem slučaju ne treba dirati njihovu rodbinu. 'Ako baš mora, nek drugi dobiju otkaze', bila je unisona rečenica svih ispitanika.

Interesantno, čak 63 posto ispitanika nipošto ne želi da njihovi kumovi dobiju otkaze, a pod prisilom građani Hrvatske, točnije 72 posto se ponajprije odriče nećaka, strina i šogora, a najliberalniji dio misli da se može ići do trećeg koljena, ali da bi sve preko toga bilo protuprirodno.


Stoga je Vlada RH naložila svim ministarstvima da među svojim zaposlenicima pronađu ljude bez rodbine, tzv. samotnjake bez kučeta i mačeta. Oni će najvjerojatnije biti prvi na udaru, a potom će uslijediti djeca prijatelja i susjeda. Očekuje se da bi u tom prvom valu otkaze dobilo trinaest osoba.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.