DIGITALNA STRAST

Hoteli će 2030. pružati i virtualni seks

09.06.2011 u 14:00

Bionic
Reading

Seks na daljinu, kontrola i ponavljanje omiljenih snova te zidovi koji služe kao zasloni na kojima možemo raditi što god želimo – od korištenja računala do gledanja televizije – stvari su koje zvuče više kao znanstvena fantastika, no inženjer Ian Pearson tvrdi da se radi o skoroj budućnosti

Lanac hotela Travelodge objavio je istraživanje kako bi tehnologija mogla promijeniti smještaj do 2030. Istraživanje je napravio inženjer i futurolog Ian Pearson, a nazvao ga je 'Budućnost spavanja'

U svom istraživanju Pearson tvrdi da će hoteli moći pratiti sve vitalne funkcije svojih gostiju, kao i raspoloženje te tako ciljano poboljšati njihov san. Futurolog također predviđa kako će se u budućnosti snovi moći kontrolirati, slično kao u filmu Inception (Početak), pa ćemo jednog dana moći čak i učiti nove jezike dok spavamo.

'Kreveti u kojima ćemo spavati pružat će nam vizualna, slušna, mirisna i iskustva dodira ključna za osjećaj stvarnosti u snu. Moći ćemo ponovo proživjeti omiljene snove jednostavnim odabirom iz menija kao što danas možemo odabrati film. Čak ćemo se moći i povezati s drugim ljudima i podijeliti svoj san', kaže Pearson u svom istraživanju.

Futurolog smatra kako ćemo pomoću iste tehnologije moći voditi i ljubav na bilo kojoj udaljenosti od svog partnera. Koristeći posebne leće, moći ćemo za vrijeme seksa mijenjati kako nam partner izgleda, a da on to ni ne zna.

Proširena stvarnost omogućena integracijom digitalne tehnologije s korisnikovom okolinom omogućit će da svaki zid postane zaslon koji će moći služiti kao televizija, računalo, fotografija ili slika.

'Istraživanju sam pristupio kao inženjer. Pogledao sam sve stvari i usluge koje hoteli obično pružaju i pokušao zamisliti kako će se razviti s obzirom na trenutačnu i skorašnju tehnologiju', rekao je Pearson.

Pearson također smatra kako će većina tehnologija koje opisuje u svom istraživanju biti pristupačna i cijenom.

Ian Pearson o budućnosti