FULANAC

Golubica promašila cilj za osam i pol tisuća kilometara

09.10.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Desetomjesečna golubica Houdini izgubila se u svojoj prvoj utrci i završila u osam i pol tisuća kilometara udaljenom Panama Cityju

Pogrešno skretanje pretvorilo je šestosatnu utrku od Guernseya do Dudleya u centralnom dijelu Engleske mlađahnoj golubici Houdini u životnu avanturu. Kad nije stigla do cilja, njen vlasnik Darren Cubberly pomirio se s činjenicom da mu se neće nikad vratiti.

Djelomice je bio u pravu, no Houdini nije postala žrtvom ćudljivog vremena ili umora, već je nakon pet tjedana završila u osam i pol tisuća udaljenom Panama Cityju, gdje je sletjela na krov kuće Gustava Ortiza. Vidjevši broj vlasnika goluba, Gustavo je kontaktirao Darrena, iznenadivši ga činjenicom da je Houdini živa, no budući da bi prijevoz ptice bio preskup, dogovorili su se da će Gustavo zadržati Houdini.

Ako se pitate kako je mlađahna golubica uspjela preletjeti Atlantik, reći ćemo vam tek da se pretpostavlja kako je imala prijevoz, najvjerojatnije je 'veliku vodu' prešla na nekom prekooceanskom brodu. Više sreće nego orijentacije, rekli bi kolege golubovi.