A JE TO

Godinama mijenjali žarulje na lampi koja ne radi

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.02.2011 15:07
  • Objavljeno 16.02.2011 u 15:00
žarulja

žarulja

Izvor: Corbis / Autor: Jonathan Ford/Corbis

Kao u skeču Montyja Pythona, već dvije godine svakih nekoliko mjeseci u ulici Tweed Lane u Surreyju u Velikoj Britaniji pojavi se električar, popne se po ljestvama i promijeni žarulju na uličnoj lampi koja nije spojena na struju

Stup za uličnu rasvjetu na ulici Tweed Lane prije dvije godine srušio je traktor. Gradsko vijeće odmah je poslalo ljude koji su podigli novi stup. No ekipa koja je popravljala zaboravila je spojiti novi stup na struju.

Lokalni stanovnici ubrzo su primijetili da ulična lampa ne radi. A onda im je za oko zapelo još nešto.

Svako toliko pojavio bi se električar i zamijenio žarulju na uličnoj lampi. Ljudi koji žive na Tweed Laneu kažu da su sigurni da je žarulja promijenjena već tri puta do sada.

'Rekli smo električaru da nema smisla mijenjati žarulju kad stup nije spojen na struju. Radnik je samo slegnuo ramenima, odgovorio nam da je njegov posao zamijeniti žarulju, a zatim je nastavio sa svojim zadatkom', kaže Sheila Dyer koja živi u tom susjedstvu.

Gospođa Dyer već je nekoliko puta kontaktirala s okružnim vijećem u vezi ulične lampe, no do sada još ništa nije napravljeno po tom pitanju. Možda najsmješnije od svega jest to da je vijeće odgovorilo kako trenutačno nema novca za poslati čovjeka koji će pogledati zašto žarulja ne svijetli.

'No to ih ne sprečava da šalju čovjeka s novim žaruljama za lampu koja nije spojena na struju', u nevjerici komentira gospođa Dyer.

Glasnogovornik vijeća nedavno se našalio na račun te situacije.

'Našim ljudima promaklo je nekoliko lampi kad su ih spajali na struju prije šest mjeseci. Poslali smo inženjera da vidi u čemu je problem i nadamo se da će žarulja svijetliti kad sljedeći put pošaljemo radnika da je promijeni. Zahvaljujemo zabrinutim građanima što su nam rasvijetlili situaciju i obećavamo im svijetlu budućnost', rekao je glasnogovornik okružnog vijeća.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi