AVANTURISTIČKA NEPCA

Gastronauti jedu janjeće oči i dabrov rep

17.11.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Gastronauti su klub ljubitelja novih egzotičnih jela koji su prije pet godina osnovala dvojica prijatelja iz New Yorka. Na prvom sastanku bilo je šest ljudi, a danas u New Yorku i Los Angelesu ima više od 1.000 gastronauta

Kuhane janjeće oči, pačja jaja i dabrov rep samo su neke od stvari koje se mogu naći na meniju ljubitelja egzotične hrane - Gastronauta iz New Yorka. Iako je sve počelo samo s nekoliko prijatelja koji su prije pet godina osnovali klub, danas Gastronauti broje preko 1.000 članova, piše Reuters.

'Ja sam oduvijek bio otvoren novim gastronomskim iskustvima. Nikad neću reći 'ne' novim stvarima. Gastronauti su odličan način za ostvarivanje novih poznanstava, kušanje nove hrane i otkrivanje vlastitog grada', kaže jedan od osnivača Gastronauta dizajner Curtiss Calleo

Calleo kaže da je klub otvoren za sve. Ne postoji članarina, a članovi sami plaćaju za ono što pojedu na sastancima koji se održavaju jednom mjesečno po raznim restoranima.

Poziv na sastanak uglavnom se šalje elektronskom poštom, a na jednom sastanku se zna naći i po 80 ljudi.

'To nije samo kulinarsko, već i društveno iskustvo. Pričamo jedni drugima zanimljive stvari koje smo doživjeli na raznim putovanjima te o raznim neugodnim iskustvima s hranom i vodom u stranim zemljama', rekao je Calleo.

Curtiss Calleo i suosnivač kluba i njegov prijatelj Ben Pauker obojica su proveli djetinjstvo u raznim zemljama, što im je i potaklo interes za novim kulinarskim iskustvima. Nitko nikoga, naravno, ne tjera jesti nešto što ne želi, no cilj je uvijek pokušati probati nešto novo.

'Ljudi rijetko odbiju probati nešto jednom kad su već među drugim članovima kluba', kaže Calleo.