TAKAV KUT NITKO NEMA!

Fotografirao jureće automobile ležeći na stazi

24.11.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Natjecanja uglavnom imaju stroga pravila o tome gdje fotografi smiju stajati, no u slučaju relija Baja 1000 koji se održava u Meksiku sve je dozvoljeno. To je objašnjenje zašto je revni obožavatelj legao na stazu da bi fotografirao vozila

Ne možemo govoriti u ime ostatka svijeta, no u slučaju da se nađemo na novinarskom zadatku u Meksiku i da moramo fotografirati jureća reli vozila, nema sumnje da bismo obavili svoj posao – iz sigurnosti nekog mjesta koje se nalazi iza betonskog zida ili snažne ograde. Ono što svakako ne bismo napravili je ležanje na stazi ispred jurećih vozila.

No čini se da se barem jedna osoba na ovom svijetu ne slaže s našom idejom o osobnoj sigurnosti. Revni obožavatelj koji je prisustvovao reliju Baja 1000 odlučio je da je idealno mjesto za fotografiranje natjecateljskih vozila u plitkoj rupi na stazi. Iako su ga ostali gledatelji pokušali urazumiti, neidentificirani muškarac nastavio je čučati nasred prašnjave ceste.

Čak ni kad ga je prvo vozilo preskočilo, obožavatelj se nije dao smesti. Ostali gledatelji su srećom skrenuli pažnju vozača sljedećeg automobila na čudaka na stazi pa su svi usporili i na vrijeme skrenuli pred njega.

Iako biste pomislili da bi svatko bio zahvalan natjecateljima zbog toga što mu nisu ugrozili život, bili biste u krivu kad je u pitanju ovaj strastveni obožavatelj. Ne samo da im nerazumnik nije zahvalio, već im je ljutito uputio srednji prst.

Metro piše da ništa zapravo nije neuobičajeno na Baji 1000 – utrci koja je poznata po obožavateljima koji često sabotiraju dijelove staze kopanjem rupa ili dodavanjem prepreka – pa shodno tome pretpostavljamo da je to vjerojatno razlog zašto nitko nije uklonio čudaka sa staze.