OČI U OČI

Evo kako izgleda 'bliski susret' s medvjedom!

18.06.2014 u 14:30

Bionic
Reading

Moramo priznati da je vrlo upitno kako bismo mi reagirali da smo se našli u situaciji kao ova dva kanadska džogera koji su doživjeli bliski susret s američkim crnim medvjedom

Ako volite trčati, onda ste navikli na izbjegavanje drugih trkača, slučajnih prolaznika, pa čak i ne previše prijateljski nastrojenih pasa. No jeste li se ikad našli u vrlo opasnoj situaciji da za vama trči golemi crni medvjed u šumi, a nigdje nikoga na vidiku?


Upravo to se dogodilo Bruceu Allanu i Gregu Armouru koji su krenuli na trčanje u kanadskoj šumi Matcheetawin Discovery Trails. Medo im se jednostavno odlučio pridružiti. Snimka njihova susreta koji je trajao dulje od četiri minute pogledana je na YouTubeu više od 700.000 puta.

U videu se jasno može vidjeti kako ih medvjed ispočetka nenametljivo prati, no odjednom im se približi i blokira im put. Dvojica muškaraca pokušava naći 'izlaz' iz situacije te isprobavaju nekoliko taktika kako bi spriječili napad.

Na koncu, kad se učini da se medo baš spremio za napad, on se odluči popeti na drvo, a Allan i Armour dobiju prostora za bijeg.


Video je potaknuo mnoge komentare, između ostalog pojavili su se savjeti kako reagirati u slučaju ovakvog susreta. Ono što naglašavaju da su Kanađani dobro napravili jest činjenica da su konstantno pričali s medvjedom i tako se 'identificirali' kao ljudi, a time što su se držali zajedno, izgledali su veći, a time i opasniji. Dobro su napravili i to što nisu pokušali biti brži od medvjeda, jer u tome sigurno ne bi uspjeli, piše britanski Telegraph.