UVREDOM DO ZDRAVLJA

Europa će 'svinjsku gripu' preimenovati u 'hrvatsku gripu'

24.09.2013 u 11:39

Bionic
Reading

Kako bi smanjila epidemiju debljine i pretilosti koja je poharala Hrvatsku, Europska unija se odlučila na pedagoško-disciplinski pristup. Vrijeđanjem našeg imena tjeraju nas na dijetu

U Hrvatskoj od prekomjerne tjelesne težine pati 43 posto muškaraca i oko 34 posto žena, dok u kategoriju debelih spada oko 20 posto muškaraca i žena. Ipak, zvono za uzbunu je zabrinjavajući rast udjela predebele djece i ekstremno debelih ljudi. Europski ured za zdravstvena pitanja i ribolov odlučio je reagirati.

'Studija koja je pratila oboljele u 22 zemlje pokazuje da u Hrvatskoj žive najdeblji srčani bolesnici u Europi. I opasno trbušno salo nakuplja se najviše na hrvatskim bolesnicima. Mi moramo tome stati na kraj. Najbolje je odmah krenuti s psihološkim ucjenama i omalovažavanjem. Prvi korak je mijenjanje imena iz svinjska gripa u hrvatska gripa. Nadamo se da će Hrvatima to biti dovoljno uvredljivo kako bi ih natjeralo na dijetu', poručuju iz Europskog ureda za zdravstvo.

Razlog ovih liječničkih preporuka je činjenica da su kardiovaskularne bolesti u samom vrhu smrtnosti u svijetu, a u Hrvatskoj svaki drugi umrli umire od tih bolesti. Ujedno su građani Hrvatske uvjereni kako imaju najljepše žene na svijetu te kako su svi sportaši jer gledaju puno sporta.

'Hrvate treba potaknuti da misle o svojem zdravlju što se postiže time da im se objasni kako su debeli, ružni i odvratni. Loše im stoje hlače i haljine, izgledaju kao svinje, nitko ih neće i ne voli. To možda zvuči previše bezobrazno, ali vi kao nacija se davite u čvarcima, svinjskoj masti, a mislite da se imate pravo rugati Amerikancima', javljaju iz Europskog ureda.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.