SAM SVOJ IDIOT

Eksplozivni eksperiment iznenadio snimatelja

19.05.2011 u 11:50

Bionic
Reading

Svi dobro znamo kako znanost traži žrtve. U ovom slučaju znanost je bila napraviti raketu od flaše Coca-Cole i bombona Mentos, a žrtva je bio nesretni snimatelj

Svaki astronaut može vam reći kako je polijetanje rakete uvijek najosjetljiviji dio odlaska u svemir. Momci koji su iz flaše Coca-Cole i bombona Mentos pokušali napraviti raketu brzo su shvatili zašto je tomu tako.

Ako niste do sada čuli ili vidjeli što se događa kad pomiješate gazirano piće i Mentos, onda će vam snimka dvojice prijatelja koji su upravo to napravili biti duplo zanimljivija. Naime, miješanjem te dvije stvari prijatelji su željeli postići veliki pritisak u flaši koja je zatim trebala eruptirati i poletjeti poput rakete.

Iako je nakon nekoliko neuspješnih pokušaja eksperiment konačno uspio, flaša je poletjela, no ne prema Mjesecu, već prema snimatelju.

Ako se poslije udara plastičnog projektila kamerman nije sjećao što ga je pogodilo, sva je sreća da je sve snimio, pa nakon uspjeha koji je film postigao na YouTubeu može čak i pogledati usporenu snimku svoje nesreće - baš kao i vi.

Uživajte!