NERAZUMNO ILI ZABAVNO?

Čudne stvari koje možete kupiti putem interneta

12.10.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Još uvijek se divimo kako putem interneta možemo bez problema naručiti proizvode do kojih je teško doći u lokalnim dućanima. No da bismo u potpunosti osjetili doseg nevidljive elektronske mreže, trebali bismo naručiti nešto stvarno blesavo. Slijedi popis bizarnih proizvoda koje je moguće kupiti preko interneta, a da vjerojatno niste ni znali da su vam dostupni

Zmaj Cody Box Kite
Detektor NLO-a

Ovaj neobični proizvod (koji vjerojatno ne služi ničemu) dolazi u dvije inačice, starijoj i novijoj. UFO-01 i UFO-02 Detector navodno mogu otkriti neobične elektromagnetske poremećaje te će početi proizvoditi zvukove i svijetliti ako su NLO-i u blizini.

Za oko 790 kuna, relativno elegantan proziran uređaj koji možete staviti kao ukras na stol navodno će vas obavijestiti ako ste u neposrednoj opasnosti od vanzemaljske otmice. Litijske baterije također ćete morati posebno kupiti.

Primjerak tla iz Roswella

Za one koji ne znaju, Roswell je mjesto u New Mexicu u kojem se 1947. navodno srušio vanzemaljski leteći tanjur. Crvenu zemlju dobit ćete za sedamdesetak kuna u plastičnoj vrećici koja ima potvrdu o pravovaljanosti od tvrtke Images SI koja je prodaje.

Iako je prije 63 godine prvobitni izvještaj navodno spominjao ostatke letećeg tanjura, dan kasnije američka vojska promijenila je priču te novinarima i javnosti rekla kako se radilo o meteorološkom balonu koji se srušio u blizini Roswella. Samo Fox Mulder zna pravu istinu.

Ruda uranija

Za gotovo točno 210 kuna možete kupiti radioaktivnu rudu koju možete koristiti za testiranje Geigerovog mjerača te u druge slične znanstveno-obrazovne svrhe. Ovaj srebrnobijeli kemijski element inače se koristi za izračunavanje starosti Zemlje te je također vrlo popularan u izradi nuklearnog oružja i modernog streljiva.

Vučji urin

Jasno nam je da zvuči čudno, ali za oko 170 kuna možete kupiti oko devet decilitara vučje pišaline. Svrha vučjeg urina navodno je da stvori dojam da držite grabežljivce gdje god da ste ga prolili.

Nama jedino pada na pamet da ćete se odmah prisjetiti zašto ste ubrzavali korak kod vučjeg kaveza u zoološkom vrtu.

Tekuća stražnjica

Još jedan proizvod koji se temelji na smradu nema mnogo praktičnih primjena, no prema opisu navodno je gori nego vučji urin. Preporučujemo da ovo jeftino oružje čuvate samo za ljude koje stvarno mrzite.

Za tridesetak kuna možete kupiti bočicu najgadnijeg smrada koji ste ikada osjetili. Samo jedno sprejanje trajat će na jednoj osobi cijeli dan, a trećina flašice trebala bi uspješno otjerati sve ukućane na 24 sata.

Lebdeći hoverskuter
Brijaći aparat za leđa

Mangroomer brijaći je aparat za leđa kojim muškarci mogu sami obrijati sve dijelove svog tijela do kojih je inače teško doći. Dizajn mu je navodno lagan i kompaktan, a dijelovi mu se mogu i produživati.

Za oko 105 kuna muškarci bi ovim uređajem trebali izbjeći urasle dlake te uništenu oštricu, a i neće morati izgledati kao protagonisti filmova o vukodlacima.

Ratni zmaj kojim možete letjeti

Sam Cody 1902. izmislio je Cody Box Kite, a radi se o zmaju koji je toliko velik i čvrst da navodno može podići potpuno opremljenog vojnika na visinu od oko 750 metara. Priča o zmaju još je smješnija kad otkrijete kako je gospodin Cody prodao svoj proizvod britanskoj vojsci jer je u njemu uspješno preletio La Manche te se nakon toga koristio za izviđanje u Prvom svjetskom ratu.

Danas ga svatko može kupiti za oko 260 kuna, a čini nam se da je prikladniji za avanturistički raspoložene letače nego prosječen ljude. No tko voli, nek izvoli.

Lebdeći hoverskuter

Ima li uopće potrebe hvaliti proizvod koji se zove lebdeći hoverskuter? Svatko tko je ikada gledao film 'Povratak u budućnost 2' želi imati prijevozno sredstvo koje lebdi.

Za 90-ak tisuća kuna moguće je od tvrtke Hammacher Schlemmer kupiti futurističko vozilo koje lebdi brzinom od oko 25 kilometara na sat.

JL421 Badonkadonk

Skriven u dugačkom nazivu nalazi se mali tenk u kojem se može voziti do pet ljudi, ima oklop, a maksimalna brzina mu je oko 65 kilometara na sat. Da bi mogao sudjelovati u prometu, treba imati i signalna svjetla i farove.

Osim normalnog, ima i podno svjetlo, a unutrašnjost mu krasi sjajan zvučni sistem od tisuću wata, plišane fotelje i pogled na ono što vidi vanjska kamera. Ovaj oklopljeni paketić stoji oko 105.000 kuna, no koja je cijena prevelika za tenkić koji izgleda kao da je iz 'Ratova zvijezda'?

Eto, sada ste korak bliže globalnoj zajednici koja vam omogućuje da na internetu ponudite staro zubalo ili sadržaj frižidera iz sredine prošlog stoljeća, i to po razumnoj cijeni. Sretno!