PSIHOLOZI U ŠOKU

Četverogodišnjak ima IQ kao Einstein i ide u školu

14.12.2013 u 13:53

Sherwyn Sarabi
Bionic
Reading

Britanac Sherwyn Sarabi ima tek četiri godine, a ima IQ 160, jednak kao i Albert Einstein, Bill Gates i Stephen Hawking. Pročitao je 190 knjiga, a najdraže su mu enciklopedije

Ovaj četverogodišnjak ostavio je psihologe bez riječi nakon što je njegov test inteligencije pokazao da ima IQ jednak Einsteinovom. Psiholog koji ga testirao kazao je da je rezultat koji je postigao Sherwyn najveći mogući na Wechslerovoj skali inteligencije. Četverogdišnjka je postao i članom Mense, piše Daily News.

'Vrlo je inteligentan i nadaren, a njegov je riječnik daleko nadrastao njegove godine. Specijalizirao sam se za nadarenu djecu, no kad sam testirao Sherwyna, odmah sam znao da je poseban', rekao je psiholog Peter Congdo.

Već s deset mjeseci je progovorio, a kad je imao 20 mjeseci, slagao je potpuno razumljive rečenice i od tada ne prestaje impresionirati svoje roditelje, liječnike i učitelje. Sherwyn sada ima četiri godine, no njegova mentalna dob jest dva put veća - ide u razred s djecom koja imaju prosječno devet godina. Također, maleni Sherwyn strašno voli čitati. Već je pročitao 190 knjiga, a enciklopedije su mu ipak najdraže.