DRASTIČNA PROMJENA

Britanac prodao svu imovinu za život online

08.09.2010 u 13:11

Bionic
Reading

Paul Carr prodao je sve materijalno što je posjedovao, dao otkaz, a ono što je ostalo utrpao je u kofer koji može ponijeti sa sobom u zrakoplov

Dvije godine nakon što je odlučio posve promijeniti svoj život i prodati sve materijalno što je posjedovao, Paul Carr još uvijek putuje okolo s laptopom i malim koferom u kojem se nalazi sve što mu je ostalo od starog života.

Svoj stan u Londonu zamijenio je raznoraznim hotelskim sobama, a osobne dokumente, slike, glazbu, filmove prebacio je na online servise, pa nužnu birokraciju i sentimentalne memorabilije još uvijek nosi sa sobom.

30-godišnjak koji se trenutno financira pisanjem blogova i knjiga kaže: 'U dvije godine napredovao sam od klasičnog, ali skupog stana u East Dulwichu do uzbudljive egzistencije. Koristim web stranice za automatsko uspoređivanje da nađem najpovoljnije hotele. Za aktualni sam smještaj dogovorio dugoročno 40 funti za noć, a radi se o trokrevetnom apartmanu u hotelu s četiri zvjezdice u San Franciscu. Sve što mi je bitno stavio sam online. Unatoč početnim trncima i tremi oko života u sjeni interneta, nisam se osvrtao', rekao je Carr.

Paul je rođen u okrugu Fife u Škotskoj, a budući da su mu roditelji radili kao hotelski upravitelji, obitelj je živjela diljem Velike Britanije. Nakon što je diplomirao pravo 1999, počeo je pisati recenzije web stranica, ali kako to nije urodilo plodom, napisao je knjigu 'Bringing Nothing To The Party' o svojem internetskom neuspjehu.

Nakon što mu je narastao najam koji je iznosio 1.250 funti mjesečno u Londonu, odlučio je promijeniti mjesto boravka. Pa ga onda mijenjati s vremena na vrijeme.

'Odjednom mi je sinulo – umjesto da trošim vrijeme tamo, zašto ne bih živio negdje drugdje. Sa svojih 28 godina upao sam u kolotečinu bez ikakve perspektive. Međutim, ako prepustim svoj život internetu, mogu živjeti bilo gdje', zaključio je Paul.

Većinu stvari prodao je online, nešto je podijelio i na kraju ostao samo s laptopom, nešto odjeće i parom plavih tenisica. U dvije godine je odsjeo u 57 hotela uglavnom diljem SAD-a, Španjolske, Kanade, Islanda i Engleske.

Ovako Paul opisuje svoj život online: 'Za mailove koristim Google Mail, a Google Docs za posao. Fotografije pohranjujem na Flickru, a glazbene stranice Last.fm i Spotify me opskrbljuju glazbom dok je Netflix.com sjajan za filmove. Telefonske usluge Skypea i Google Voicea znače da mogu telefonirati online bez smiješnih pretplata i roaming naplate. Za čitanje knjiga imam Kindle, tako da nikad nisam daleko od digitalnih verzija knjiga koje sam podijelio u Londonu.'