STRASTVENI KOLEKCIONARI

Bračni par živi sa 240 lutaka za odrasle

07.04.2011 u 09:19

Bionic
Reading

Šezdesetogodišnji Bob Gibbins i njegova pedesetpetogodišnja supruga Lizzie žive u ljetnikovcu ispunjenom lutkama za odrasle. Ovaj neobičan par ima zbirku od 240 različitih anatomski preciznih ženskih lutaka koje sve imaju imena i svoju odjeću

Bivši inženjer i elektroničar Bob Gibbins kaže kako je oduvijek bio zainteresiran za lutke, a svoju strast otkrio je kad je počeo kupovati krpene lutke za svoju djecu. Nekoliko godina je skupljao lutke za izloge dok nije naišao na internetski forum o silikonskim lutkama za odrasle.

U zadnje četiri godine Bob Gibbins skupio je 240 lutaka. Njegova supruga Lizzie i on kupili su svoju prvu lutku Beverly 2007. Koštala ih je 4.000 dolara (20.400 kuna), no to je bio tek početak njihove zbirke.

Bračni par Gibbins u početku kupovao je lutke na napuhavanje koje su koštale oko 600 dolara (3.000 kuna), no s vremenom su im se troškovi popeli i do 11.200 dolara (57.120 kuna) za nevjerojatno realističnu lutku Jessicu. Gibbinsi računaju da su do sada potrošili otprilike 160.000 dolara (816.000 kuna) za svoju bizarnu zbirku.

No što obitelj Gibbins zapravo radi sa svojim lutkama za odrasle? Gibbinsovi svojih 240 lutaka ne koriste za seks, već uživaju kad ih odijevaju, peru i sređuju kako bi izgledale što bolje, a s obzirom na to da su oboje vrlo izbirljivi oko toga što će koja lutka nositi, to im oduzima puno vremena.

Naime, silikonske lutke zahtijevaju redovito održavanje. Gibbinsi ih moraju često prati što nije lako jer su dosta teške.

Bob Gibbins također vodi besplatan internetski forum za ljubitelje lutaka za odrasle gdje stavlja fotografije. Lizzie i on često vode lutke na izlete po Herefodshireu i na obližnju planinu Black Mountain. Znaju ih čak povesti sa sobom i u šoping. Tijekom svojih izleta fotografiraju svoje lutke i onda te slike stavljaju na svoj forum.

Gibbinsovi nemaju predrasuda u vezi toga kako tko koristi svoje lutke, no Bob kaže da nikad nije iskoristio nijedan primjerak svoje zbirke za seks. Iako priznaje da je većina privlačna, smatra ih dijelom svoje obitelji.

Bob Gibbins kaže kako jednostavno voli skupljati lutke. Njegova supruga potpuno je prihvatila njegov hobi, no ne radi se o ispunjavanju njegovih želja, već o zajedničkoj aktivnosti. Zahvaljujući svom bizarnom hobiju, njih dvoje provode puno više vremena zajedno nego što su provodili dok je Bob radio.

Bob Gibbins misli da ima najveću zbirku lutaka za odrasle na svijetu. Guinnessova knjiga rekorda još nema kategoriju za njegov hobi, pa Bob nije službeni rekorder.