INFARKT ROŠTILJ

Besplatni obroci za goste teže od 160 kilograma

09.11.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Kontroverzni restoran Infarkt roštilj u Chandleru u Arizoni koji vodi bivši nutricionist Jon Basso, poznat po lancu centara za mršavljenje u Oklahomi, počeo je novu kampanju u sklopu koje gostima težim od 160 kilograma daje besplatne obroke

U Chandleru u Arizoni nalazi se restoran Infarkt roštilj koji vodi Jon Basso, a na meniju su hamburger Četverostruka premosnica i pomfrit pečen na masti. U slučaju da vam užitak dobrog obroka nije dosta, Jon Basso 'preporučuje' da uz svoju narudžbu popijete hladno pivo i popušite cigaretu. U Infarkt roštilju nećete naći niskokaloričnu hranu i dijetalna pića.

U slučaju da vam se nešto dogodi dok ste tamo, ne morate se previše brinuti. Čim uđete u restoran dočekat će vas oskudno odjevena konobarica u uniformi medicinske sestre koja će vam dati bolničku halju u kojoj ćete jesti. Umjesto da vas zovu gostima nasmiješeno osoblje zvat će vas pacijentima, a ako slučajno imate preko 160 kilograma, dobit ćete i besplatan obrok.

Jon Basso također upozorava da njegova 'dijeta' nije preporučljiva svakome i cijelo vrijeme. U reklami upozorava na moguće nuspojave posjeta njegovom restoranu - nagli dobitak na težini koji gotovo uvijek prati povećanje konfekcijskog broja, zatim bolovi u leđima, rast prsa (u muškaraca), gubitak partnera, rak pluća, truljenje zubi, skleroza jetre, te nakon nekog vremena vrlo čest gubitak mogućnosti da se vidi vlastiti penis, a u nekim slučajevima možda i nastupi blagi oblik smrti.

Glavni muški model reklame i glasnogovornik restorana svježe je zaposleni Blair River visok nešto preko dva metra i težak oko 300 kilograma. Za svoje usluge u Infarkt roštilju ovaj 'naočiti' dvadesetdevetogodišnji maneken dobiva 100 dolara na sat.

Blair River inače radi kao financijski savjetnik na Sveučilištu u Phoenixu gdje je bio prvak u hrvanju nakon diplome, a posao u restoranu dobio je nakon što se javio na internetski oglas u Craigslistu. Osim što radi u Infarkt roštilju, Blair River i jede tamo - uglavnom par hamburgera, dvije porcije masnog pomfrita i gazirano piće.

'Namjeravam jednom smršaviti, no volim hranu. Možda sad kad pređem na dijetu Infarkt roštilja izgubim koju kilu', našalio se gospodin River.