TOPLE I MEKANE

Bakica plete vunene grudi

11.03.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Devedesetjednogodišnja Coral Charles-Dunne iz Birminghama u Velikoj Britaniji provodi svoje vrijeme pletući vunene grudi. To je njezin najnoviji način da pomogne onima kojima to najviše treba

Svatko od nas je barem jednom dobio pleteni džemper, pulover ili šal od bake, no devedesetjednogodišnja Coral Charles-Dunne iz Birminghama u Velikoj Britaniji sada plete vunene grudi u sklopu obrazovanja novopečenih majki o dojenju. Prije nego što je počela pomagati Mreži dobrovoljnih dojilja, Coral je plela šalove i kape za rumunjsku siročad i razne druge dobrotvorne svrhe.

Coral je počela plesti kad je imala osam godina, a danas zna provesti i po šest sati s iglama u rukama. Obično plete od šest poslijepodne do ponoći.

Beverly iz Mreže dobrovoljnih dojilja upoznala je u crkvi nakon čega je počela plesti vunene dojke kako bi trudnice mogle naučiti tehnike dojenja. Za svaku dojku joj treba oko dva sata, a plete ih u raznim veličinama.

'U početku mi se cijela stvar činila malo čudnom, no nakon što mi je Beverly objasnila kako mnoge mlade žene nisu dobro informirane o dojenju pristala sam joj pomoći', kaže Coral Charles-Dunne.