NOVO ISKUSTVO

Australska djeca dobila snijeg na poklon

06.10.2010 u 13:06

Bionic
Reading

Osnovnoškolci iz škole Trinity u White Rocku južno od Cairnsa u Australiji dobili su na poklon snijeg. Ovaj neobičan poklon stigao je od proizvođača jogurta tvrtke Yoplait, a sve zahvaljujući roditeljima koji su kupili dovoljno Yoplaitovih proizvoda da zagarantiraju pobjedu mališanima

Nagrada Win a snow blasted school yard (Dobij školsko dvorište zatrpano snijegom) stigla je nedavno u White Rock u Australiji gdje su temperature od 30 stupnjeva Celzija uobičajene, a djeca nikad uživo nisu vidjela snijeg. Škola je jedan dan uživala u 15 tona snijega u obliku gruda, male vijavice i ledenog tobogana.

Školska kapetanica, učenica koju drugi učenici biraju kao predstavnicu škole, Isabel Byrne kaže kako je 450 osnovnoškolaca bilo oduševljeno novim iskustvom. Ravnatelj Christpher Daunt-Watney slaže se da je u pitanju bilo jedinstveno iskustvo s obzirom na to da 70 posto školaraca nije nikada vidjelo snijeg.

Dobitnica zlatne medalje na zimskoj olimpijadi Lydia Lassila bila je gost ove manifestacije i uživala s ostalom djecom što se može grudati u kratkim hlačicama. Gospođica Lassila poručila je djeci kako činjenica da rastu u tropima ne znači da ne mogu postati sportaši na budućim zimskim olimpijadama te naglasila kako ni ona sama nije vidjela snijeg do svoje 17. godine.