LUĐAČKI BITNO

10 najžešćih stvari za ponijeti na put

26.07.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Svašta ljudima pada na pamet potrpati u putne torbe. Gaće, čarape, dezodorane, četkicu za zube, no čemu trošiti dragocjenu kubikažu kofera? Ponesite bitno - šešir na solarno hlađenje, vlastite presvlake za avionska sjedala ili majicu za detektiranje Wi-Fi mreže, a o ostalom ćete razmišljati kad netko izmisli, recimo, USB slonove za nošenje ekstra prtljage. Pročitajte nekoliko pametnih o najluđim putnim potrepštinama

Šešir na solarno hlađenje
Ne samo da vas štiti od sunca, ovo čudo ga apsorbira i pretvara u svoju suprotnost - klima-uređaj za rashlađivanje moždanih vijuga za ljetnih vrućina. U slučaju da je oblačno, nahranite ga s dvije baterije. Bešumni ventilator na tjemenu će učiniti sve da postanete omiljeni sugovornik u svim prilikama. Naime, tko se može pohvaliti da hoda okolo tako savršeno hladne glave?

Majica za detektiranje Wi-Fi mreže
Čemu lunjati okolo u potrazi za bežičnom internetskom vezom kad to može raditi vaša majica dok vi bezglavo zujite okolo? Istina, nije prezgodno maltretirati bicepse otvorenim laptopom po ulicama. Još da majica surfa, odgovara na mailove i pregledava fotke vaših frendova na Facebooku, kamo sreće. Za sada tek možete izigravati geeka željnog pažnje bubuljičavih komada s viškom dioptrije.

Presvlake za avionsko sjedalo
Koliko se samo bacila besplatno vozi na nekoliko kilometara visine, vrijeme je da tome stanete na kraj. Kako bolje protestirati protiv tog švercanja zlih mikroorganizama nego ponijeti vlastitu presvlaku za avionska sjedala. Bez zeke, postoji suluda škvadra koja sa sobom redovito nosi avionske presvlake za slučaj da je prije njih na sjedalu roktalo krdo gripoznih svinja. U svakom slučaju, osigurat ćete se od pokoje bakterije i pokoje ideje da je s vama ipak barem nešto u redu.

Prenosivi jastuk
Proizvođač ovog putnog pribora odlučio se pohvaliti 'prenosivim jastukom napravljenim u ograničenoj količini'. Ima li slađeg sna nego kada znate da vas oko uha škaklja dizajnerski potpis nekog lunatika koji vas očito najviše voli kada spavate. Sad, nije da zvuči kao kompliment, ali sasvim sigurno izgleda bolesno loše. Možda dolazi u paketu s putnim priborom za heklanje i šivaćom mašinom.

Pivski trbuh za po vani
Ako vam i nije palo na pamet svih dosadašnjih godina poraditi na volumenu želuca, to je za vas učinio proizvođač The Beerebellyja. Nešto nalik na potkošulju u koju stane više od šest velikih limenka vašeg omiljenog napitka prava je stvar za sve koji s vremena na vrijeme žele demonstrirati svoje klokansko porijeklo. Ne samo to, tobolac je toplinski izoliran. Možete veselo skakutati po čitav dan, a da vas zadnja runda dočeka još uvijek solidno hladna.

Prenosivi stroj za pranje rublja
Idealna stvar za sve koji ne mogu zaspati bez zvuka veš-mašine, pa makar to bilo i usred Sahare. Prenosivo čudo pobrinut će se da vam roba bude uvijek i u svim uvjetima čista, a to je fakat bitno kada se igrate Robinzona. Jer zamislite da vas uhvati pleme kanibala i odluči vas ne skuhati samo zato što ne mirišete na hranu. Uvredljivo, nema što.

Rendgenska putna torba
Nekad su nam torbe prepune tako senzacionalnih igračkica da nam je čisto žao što nitko ne škica u njih. Ako patite zbog manjka tuđeg uvida u svoj privatni život, na raspolaganju vam stoji rendgenski putni ceker koji će objaviti urbi et orbi što se nalazi unutra. Kada Veliki Braco već tako željno pilji u nas, olakšajmo mu očni napor i ispadnimo pritom totalno kul.

Kišobran s vremenskom prognozom
Ljudi uglavnom gledaju vremensku prognozu da vide trebaju li ponijeti li kišobran ili ne. No neki čine upravo obrnuto. Nose kišobran ne bi li saznali vremensku prognozu. Barem tako rade vlasnici suludo uzaludnog kišobrana s ugrađenom Wi-Fi antenom čija drška mahnito bljeska ukoliko je 100-postotna šansa za oborine, a rjeđe kako se šanse smanjuju. Stvarno nema ništa duhovitije nego promatrati dršku svojeg kišobrana ne biste li se informirali o vremenu. I ništa praktičnije nego ga nositi uvijek i posvuda, jer kako drukčije saznati prognozu? Šteta što ne pokazuje burzovne indekse i rezultate kladionica pa da si ga ugradimo kao treću nogu.

Kapa s brkovima i bradom
Svi koji brižno čuvaju raspored dlaka na glavi i groze se od pomisli da tu maljavu ikebanu razbuca neko pokrivalo mogu se eventualno utješiti skandinavskom kapom s ugrađenim brkovima i bradom. Postoji varijanta s dugom i s kratkom dlakom. Ispala ispod čekića islandskih dizajnera, vunena stvarčica dolazi s prilično paprenom cijenom, a činjenicu da nema i ugrađenu frizuru doživljavamo kao nepremostivi minus.

Umjetni mjehurići za pucketanje
Pucketanje zračnim jastučićima povećava inteligenciju, usavršava sluh i efektno suzbija sve forme egzistencijalnih kriza. OK, možda i ne, ali zašto tratiti vrijeme dok čekate bus ili avion na idiotske radnje poput žvakanja, okretanja očiju i klackanja sandalom kad možete pucketati virtualnim jastučićima i nakon svakog stotog dobiti nagradu. Igračkica koja simulira vjerojatno jedinu ambalažu s učinkom instant ovisnosti učinit će vaše čekanje daleko besmislenijim nego ste se u prvi mah optimistično naslutili.