IZJAVE ZA PAMĆENJE

10 najjačih bisera Big Brothera

31.03.2013 u 14:42

Bionic
Reading

Potaknuti novom sezonom reality pošasti, barem u susjednoj nam zemlji, i već dovoljnim brojem bisernih rečenica, odlučili smo se prisjetiti nekih legendarnih izjava u prethodnoj sezoni 'Big Brothera'

‘Zločesta je i ne volim je, ali je cijenim.’

Tako je 2011. godine u regionalom 'Big Brotheru' pobjednica Marijana Čvrljak komentirala sustanarku Soraju. Ova je kontradikcija vjerojatno izrečena kako je ipak ne bi previše kritizirala, no u trenutku nakon što joj je Soraja stresla u facu sve što misli o njoj, a uglavnom nije bilo lijepo, očito nije bilo puno vremena za razmišljanje.

'Sretan sam, ali ne mogu se sjetiti zašto.'

Vjerojatno jedan od najpozitivnijih likova zadnjeg BB-a, Duško Bogdanović, istovremeno je imao i najbizarnije provale. Ovaj 57-godišnji veseljak najviše je nasmijavao i ukućane i gledatelje svojim nepromišljenim izjavama. Rečenicu koju smo spomenuli izgovorio je, doduše, pod utjecajem alkohola, no i dalje je jedna od onih koja se ne smije zaboraviti.

‘Sad znam kako je Madonni!’

Branislav Radonić, poznatiji kao Brandon, od trenutka ulaska u BB kuću želio je postati zvijezda, i u tome se silno trudio - pjevanjem, plesanjem, skidanjem... Ništa mu nije bilo strano. Kao što je i sam rekao prije ulaska, odgovara mu medijska pažnja i želi postati Brandon. Zato ni ne čudi što je u jednom trenutku izvalio da sad razumije kako se osjeća Madonna, no čini nam se da je ta usporedba bila ipak malo pretjerana.

Nikola i Soraja o svinganju

Evo kako je tekao razgovor između Nikole i Soraje o svingerima
Nikola: ‘Jesi bila kad u svinger hotelu?’
Soraja: 'Nikola, ne smijemo spominjati imena!’
Nikola: ‘Pa jesi bila kad u svinger hotelu?’
Soraja: ‘Gle ga, nemoj se čuditi kad te bude zvao, sad si pet puta spomenuo ime hotela!’
Premda ni Nikola nije bio savršeno precizan pričajući o svingerskim klubovima, Soraji je doista dugo trebalo da shvati o čemu priča...

‘Ono skijaško tračanje... Kako se zove... A, da, triatlon!’

Nirmal Kukić iz Tuzle nije uspio steći previše prijatelja niti neku osobitu popularnost u BB kući, no ipak ćemo ga zapamtiti po nekim biserima koji mu nisu nedostajali, kao ni drugima. Čini se sasvim suvišno komentirati njegov slavodobitni trenutak prosvjetljenja i što god napišemo, neće biti ni blizu toliko zabavno kao njegova rečenica.


‘Ja uvijek razmišljam kad stanem u glavi.’

Ema Šuker iz Zagreba dosta se dugo zadržala u kući u sezoni 2011. godine premda su rijetki sudionici s njom ostvarili bliži kontakt. Nas je oduševila rečenicom ‘Ja uvijek razmišljam kad stanem u glavi’, jer pomalo djeluje kao nešto što bi izgovorila proročica Pitija. Samo da nam je razjasniti gdje staviti zarez, onda bi nam i misao vjerojatno bila jasnija.

‘Volim da je cura zgodna, da nije u tijelu avion, a u glavi konj.’

Tako je govorio Nikola Nasteski, poznat u kući pod nadimkom Lester. Danas 23-godišnji Makedonac ljepuškastog lica kad se ne prijavljuje na reality showove radi kao maneken i menadžer klubova, a neko se vrijeme bavio i striptizom. Svoje stavove o ženama iznosio je više puta, a kako mu je išlo s njima nakon izlaska iz kuće, nije poznato.

‘Kurtoazija je nepristojno pitanje.’

Nirmal i Soraja vodili su jedan od mnogih dubokih razgovora, kako su to stanari običavali u slobodno vrijeme, kad je Tuzlanin upotrijebio izraz ‘kurtoazija’. Nesiguran u to je li njegova sugovornica shvatila o čemu priča, upitao je seksi Soraju zna li što je kurtoazija. Na to se u razgovor uključila Ema objasnivši da je to ‘nepristojno pitanje’. Iz čiste kurtoazije nećemo dalje komentirati.

‘Možda jesam i glupa i naivna, ali ne sramim se.’

Iskrenost je ponekad najbolje oružje, pokazala je to zorno Marijana Čvrljak, pobjednica 'Big Brothera' 2011. Ne samo da je nesputano pokazivala osjećaje i strasti, već je i bila dovoljno samokritična da stekne simpatije. Iako je možda ponekad glupa i naivna. Ali tko nije?

Ava Karabatić

Premda smo naumili koncentrirati se na bisere iz 2011. godine i ovime smo neke i propustili, ne možemo odoljeti da u zasebnu kategoriju ne stavimo našu predstavnicu u ovogodišnjem izdanju reality showa. Iako su stanari tek nekoliko dana u kući, već smo imali prilike od Ave čuti rečenice tipa ‘Ja sam inače osoba koja je dosta tradicionalna’, ‘Ne treba muškarce ipak puno hvaliti’, ‘Mogu bez seksa, ja sam u biti jedna od normalnijih’ i ‘Dugo sam bila u celibatu, možda je vrijeme da iz njega izađem’.