DOK NAS NEBULOZA NE RASTAVI

10 najidiotskijih razvoda braka

17.05.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Razvod boli. Pogotovo kad se partneri, osim jedno od drugog, razvode i od vlastite pameti. Koliko su jedni primitivno koristoljubivi kad se bračno zavjetuju, toliko su drugi božanstveno glupi kad se rastaju. Prepiljene kuće, prepolovljeni umjetni penisi, prekidi preko Facebooka, papige koje previše pričaju... U ljubavnim brodolomima obično prvo isplivaju gnjusobe, no nekima kao da su isplivale patkice na navijanje. Pročitajte kakve


Muž prepilio kuću
Koliko je godina braka potrebno da čovjek shvati da se bitne stvari ipak rješavaju pilom? U slučaju para iz Phnom Penha u Kambodži, nagradni odgovor glasio je 18. Ljenguza, niškoristi i trutina od muža, kako ga je opisala njegova prstenovana draga, očito je skupio zadnji gram volje i poduzetničkog duha kad je nakon razvoda doslovce prepilio pola kuće i preselio je na drugi kraj sela. Da nekome ne bi palo na pamet priču pripisati azijatskoj egzotičnosti, navedimo da je isto učinio čovjek u njemačkom gradu Sonnebergu, dok je stanoviti muž u Essexu nakon razvoda svoju polovicu srušio buldožerom.

Podigli zid nasred stana
Kome se ne pili, tome se, očito, zida. Muž i žena iz Brooklyna su se odlučili razvesti ne samo sudski, nego i ciglama. Štoviše, ideja je došla od samoga suca, s obzirom na to da se nijedan od supružnika nije htio iseliti iz kuće. Nasred stana na tri etaže podigli su ogroman zid koji je ženu osudio na dio s kuhinjom, a muža na dio s blagovaonicom. Jesu li probušili rupicu u zidu i započeli postbračnu trgovinu tipa ti meni jogurt, ja tebi tanjur, neka ostane obavijeno velom idiotizma.


Zatražila razvod jer joj je muž otkrio lice
Priznat ćete da čovjeka može s vremena na vrijeme zanimati kako mu žena zapravo izgleda. Pogotovo ako pored nje živi 30 godina, a da joj nikada nije vidio lice. Oboružan tom suludom znatiželjom, sporni je Saudijac jedne noći skinuo supruzi veo s glave misleći da spava. Pedesetogodišnja žena ga je dočekala otvorenih očiju i, pogađate, papirom za razvod. Nisu pomogla ni obećanja ni zaklinjanja da mu takva bogohulna budalaština više nikada neće pasti na pamet. U selu pored grada Khamis Mushayta taksa na očno šalabajzanje je, vidimo, prilično visoka. Valjda i preljub zovu previd.

Presramežljiva za seks
Ni nakon godinu dana braka žena iz tajvanskog grada Tainana nije skupila dovoljno apetita da konzumira svoj brak. Devet godina stariji muž upoznao je sramežljivu damu preko agencije, a gospodična je izričito zahtijevala da se u bračni ugovor nadopiše stavka da će se seksati isključivo zbog djece. No, čini se da je bila presramežljiva i za majčinstvo te je nasukani sirotanko razgibane desnice zatražio razvod i odštetu od 300.000 dolara. Frigidna učiteljica, naime, nije imala problema s konzumacijom novog stana i muževog novca kojim je počastila obitelj.

Razvod zbog svekrve
Rumunjka Elena iz Foscanija se, doduše, udala za svog muža, ali se zapravo htjela razvesti od svekrve. Dvadesetdvogodišnja žena je nakon 10 mjeseci suprugovanja, naime, sabrala mudrost zajedničkog života u zaključak da su joj svakodnevni posjeti i komentari muževe mame nesnosni. Elena se naposljetku pojavila pred sucem sa zahtjevom za rastavu, na što joj je odgovoreno da potraži neki bolji razlog. Mi bismo to malo preformulirali - postoji li neki gori?

 

Prokleta papiga
Nevjerni kineski mužić je možda prijetvorno rupčićem ispratio ženu koja je krenula u jednomjesečni posjet majci, no definitivno nije mogao preveslati jedinu trač babu kojoj je kljuka duža od jezika – kućnu papigu. Po povratku, supruzi je proradio kliker nakon što je pernati kontraobavještajac počeo učestalo ponavljati 'volim te', 'razvod' i 'budi strpljiva'. No, kao da nije bilo dovoljno što je situacija ružna, žena se pobrinula da bude barem toliko glupa. Uzela je papigu i otišla do suca s prijedlogom da to životinjsko blebetalo svjedoči u brakorazvodnom procesu. Prijedlog se, dakako, pokazao prilično papagajskim, a od ideje razvoda ostala su još jedino izlazna vrata.

Kad se zombiji razvode
Kad je nakon 26 godina braka Karen odlučila reći sudsko zbogom Joeu, nije joj bilo ni nakraj pameti da je njen muž trostruki zombi, a njezin brak već trostruko mrtav. Naime, Joe je u brakorazvodnoj parnici uvjeravao predstavnike zakona da mu je pred par godina srce prestalo kucati na nekoliko trenutaka. Imajući u vidu da je u tom periodu bio mrtav, brak je prestao važiti. Supruzi je, jelte, obećao vjernost 'dok ih smrt ne rastavi'. No, ako to nije uvjerilo suce, onda ih je definitivno trebala uvjeriti činjenica da se Joe u još dva navrata tako klinički razveo. Naime, isto mu se dogodilo krajem te 2004. i početkom 2005. Kako obraniti očitu, bjelodanu i neprijepornu činjenicu da je Joe trostruki mrtvac dok to u isti mah prilično živo prepričava, ostavljamo na teret pravnim maherima.

Varali se jedno s drugim
Nezadovoljni u svojim brakovima, Adnan i Jamilia iz Jordana počeli su se uvaljivati jedno drugome na chatu. Ne sumnjamo da su se čudesno lako razumjeli. Pričao joj je o svojoj ženi, 'hladnoj bezosjećajnoj kurvi' (a ne kao ti), a ona njemu o mužu, 'luzeru s mikrokitom' (ah, tvoja totalna suprotnost). Nije prošlo dugo i cyberljubavnici su dogovorili fatalni trodimenzionalni susret, no na dogovorenom mjestu sreli su se nitko drugi do - posvađani supružnici. Teško je prihvatiti da imaš gadne iluzije o stvarnosti, ali shvatiti da imaš iluzije i o vlastitim iluzijama je ipak malo previše. Dvostruko pokisli, Adnan i Jamilia ekspresno su zaključili rastavu. Ako vas netko u online flertu prije stvarnog upoznavanja zatraži genealogiju obitelji do 17. koljena, vjerojatno ste nabasali na jednoga od njih.

 
Facebook rastava
Kako bolje, ljepše, efikasnije i tehnološki osvještenije objaviti ženi razvod nego napisati to na svojem Facebook profilu? Isto si je retoričko pitanje postavio i Neil Brady iz Indiane, pa je brže-bolje objavio svijetu u svom profilu da je brak između njega i Emme gotov. Kad je bliski prijatelj javio ženi što joj muž drlja po netu, ova ga je doma dočekala s pitanjem je li sve u redu. Neil supružnički nježno odgovara: 'Da. Zašto pitaš?' Zamišljamo odgovor: 'Ma ništa, neki kukavički emocionalni bogalj s tvojom slikom, imenom i prezimenom objavljuje na netu da se razvodi, a onda se doma idiotski pravi da se ništa ne događa. Na trenutak sam pomislila da si to ti.' Neil je kasnije objašnjavao sudu da mu nije jasno kako žena nije shvatila da se razvode 'kad ju je maknuo s liste prijatelja'. Notornom blesanu ni čitava biblioteka lica više ne bi mogla spasiti obraz, a kamoli Facebook.

Brak mu pukao zajedno sa spolovilom
Nekima se dogodi sudbonosno 'da', a nekima sudbonosno 'krc'. Grigoryju Toporovu iz Voroneža na jugu Rusije toga se dana sve prelomilo. Penis, brak, život. Nakon što si je dao napraviti umjetnu ekstenziju na spolovilu jer se u prirodnoj veličini nije mogao mjeriti sa ženinim očekivanjima, plastično potpomognutom mužu pri akciji je u jednom trenutku pukla kita. Ženi je pak pukao film. Rekao joj je da će si instalirati novog, a ona njemu da joj je dosta njegove lomljivosti u krevetu. A ništa, Grigory, nabavi zastavu. Pola koplja već imaš.