SELO MOJE MALO

10 najgorih muških odjevnih predmeta

24.06.2012 u 10:44

Bionic
Reading

Ako su John Travolta, Lance Armstrong i Milo Hrnić iz nekih više ili manje suvislih razloga nosili sintetičke košulje, biciklističke i dekoltirane majice, to ne znači da će isti odjevni predmeti pristajati cijelom muškom rodu. Upravo suprotno, mogli bi izgledati prilično smiješno...

Siledžijke

Razumijemo da frajeri imaju potrebu pokazati kako su dobro istesali bicepse, prsne mišiće i leđa, ali očito nisu svjesni da to mogu učiniti na više načina, a i isto tako da će žene koje žele primijetiti njihovu muskulaturu svojim istančanim vizualnim sposobnostima učiniti to bez obzira ne veličinu majice. Zato bi bilo najbolje da zaborave preuske potkošulje, takozvane siledžijke, jer u njima izgledaju samo blesavo.

Havajke

Košulje s predimenzioniranim cvjetnim uzorcima i kričavim bojama, popularne havajke, koje su svojedobno postale simbol kiča, vratile su se u modu! Jupi! Sad svi oni koji se nisu mrdnuli iz vremena 'Poroka Miamija' mogu odahnuti i ustvrditi da su moderni, a ne da nemaju ukusa. Tropski print, majmuni i banane, govore više od riječi, a i s tim cvjetnim uzorkom muškarci jedino mogu zaključiti da izgledaju poput hodajuće reklame za uređenje vrta.

Kožne cipele na bosu nogu

Ne znamo zašto neki muškarci ponekad zaboravljaju da postoje čarape. Čak bi bilo bolje da obuku dvije različite ili čak i one najlonske, nego da se odluče za cipele na bosu nogu. Ne samo da ne izgleda primamljivo, nego možemo zamisliti i kako se stopalo osjeća u tom ugodno toplom đumbusu. Ako već do togadođe, zaboga, ne skidajte cipele dok se ne uvjerite da kilometar oko vas nema živih bića.

Biciklističke

Kad Lance Armstrong nosi biciklističke, onda to ima smisla, ali za bilo koji drugi slučaj nema izgovora. Taj odjevni predmet možda je bio u modi krajem osamdesetih, ali osim ako ne želite postati novi Borat, nemojte se sramotiti. Pretpostavljamo da je bespotrebno spominjati koji točno atributi muškaraca dolaze do izražaja u biciklističkima…

Plastični dresovi

Iako ste možda sigurni da ste sljedeći Michael Jordan ili Lionel Messi, plastični dresovi ne nose se svaki dan. I pogotovo ne ljeti! Ako ne znate zašto, pogledajte sastav dresova, a onda se informirajte čemu taj materijal služi i u kojim je slučajevima koristan. To svakako nije za odlazak na plažu ili šetnju na 30 stupnjeva. Ako ne vjerujete nama, pitajte svoju partnericu.


Špic-papak

Po mogućnosti lakirani ili s uzorkom zmijske kože te kombiniran s kožnim hlačama i prslukom i šeširom sa širokim obodom. I boca viskija u ruci. U pozadini svira 'Šejn'… Čak i da vas je mama uvjerila da ste isti Indiana Jones, za špic-papak nema opravdanja. Osim ako ga ne mislite koristiti kao hladno oružje, a u tom slučaju očekujemo da se u špicu krije neko bondovsko rješenje.

Majica s dekolteom

Svima je vjerojatno jasno zašto žene, pogotovo žene koje se imaju čime pohvaliti, nose duboke dekoltee. Ali zašto to muškarci rade? Dekoltirane muške majice djeluju kao da su krojaču malo pobjegle škare ili je bio pijan pa je odrezao više nego što je htio. Dakako, kad Milo Hrnić raskopča košulju ili obuče majicu s dubljim izrezom, onda znamo da želi privući ženski dio publike u prvi red, ali to je kao i Indiana Jones - iznimka. Nemojte se uzalud sramotiti…

Hlače navučene do pupka

Kad muškarac iz nekog razloga navuče hlače do pupka, dobiva efekt biciklističkih. E sad, ako baš moramo birati, onda biramo biciklističke, one tome i služe, dok navučene hlače ne služe ničemu. Govore samo da su očito prevelike i da ni remen ne može pomoći, a onda sve da imate stražnjicu poput Brada Pitta, pokvarit ćete dojam. Zato hlače držite na kukovima, kako se i rade muški krojevi.

Natikače / sandale na čarapu

Kao što neki muškarci iz posve nepoznatog razloga vole obući kožnu cipelu na bosu nogu, tako neki natikače koje jesu namijenjene bosoj nozi vole navući na čarape. Zašto, zaboga? Nema tog modnog kritičara, tog ženskog oka, te majke koja bi pohvalila ovaj odabir. Premda se ta kombinacija najčešće može vidjeti na moru, ljubitelji natikača na čarape spadaju u posebno tešku kategoriju i vrlo često dolaze u kombinaciji s havajkama.

Sintetične košulje

John Travolta očito nije bio svjestan što je napravio kad je snimio 'Groznicu subotnje večeri'. Naime, još uvijek ima primjeraka muškog roda koji misle da je fora utegnuti se u sintetičku košulju, po mogućnosti s dodatkom elastina, a onda još i zadignuti kragnu i nakrenuti pogled. Još ako dolaze u paketu sa zadimljenim klubom, zadahom alkohola i okupani u znoju, da, to je to, na to žene padaju!