TEST NEINTELIGENCIJE

10 naj znakova da si šonjo

idiot luzer šonjo

idiot luzer šonjo

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: iStockphoto

Nije jednostavno zateći se tamo – na pola puta između toga da si luzer, kukavica, beskičmenjak, licemjer, idiot i prijetvorno osvetoljubivo infantilno derište u koži odrasle osobe. Drugim riječima, da si šonjo. Dodatni problem sa šonjama je taj da si to nikada neće priznati zbog svojih zakržljalih intelektualnih i emocionalnih kapaciteta. Kada je o njima riječ, istina boli, ali to se isključivo odnosi na one koji ih poznaju

Čekaš da drugi plate račun
Šonjo se nikada neće prvi mašiti novčanika u bircu ili restoranu, pa makar s druge strane sjedila žena njegova života. Ili je novčanik slučajno zaboravio, ili ga blesavo, kao, traži po kaputu čekajući dok drugi ne izvade lovu ili uopće ne reagira, nego mu je sasvim normalno da bude počašćen. Poslije će biti prepun slinavih riječi hvale tipa, 'baš si pravi', 'baš si mi najbolji frend' ili 'nikada nisam sreo tako super curu'.

Stockbyte

Stockbyte

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Stockbyte

Brojiš lovu
Šonjo će također znati napamet kune i lipe koje je eventualno potrošio na svoju curu. Plus, to će shvaćati kao kredit koji mu se prije ii kasnije mora vratiti. Zlu ne trebalo, uvijek će sugerirati manje skupu opciju ako je odlučio glumiti frajera na sat vremena. Naravno, kada prima tuđu velikodušnost, razmahat će se dokle god mu je dopušteno. I preko toga.

Kriva imena u krivim trenucima

Dežurni šonjo će također biti maher u povređivanju voljenih ljudi. Ne toliko što je zlonamjeran, koliko stoga što je glup. Pa će tako u tri ujutro, zavaljen s dragom u krevetu, pitati je voli li kada joj gricka ušne resice. Nakon što ova odgovori ne, tip će prevaliti preko jezika nešto u stilu: 'Pa zašto? Kolegica s posla to obožava.'

Do
brica pred svekrvom
Šonjo će, nadalje, biti sto posto skoncentriran kada u posjet dođe punica. Odglumit će dobrog dečka, pažljivog oca, voljenog muža i pristojnog zeta. Budući da postoji visoka šansa da se oženio prvo za imovinu i kojekakve beneficije, zna šonjo da nije zdravo kontrirati ruci koja te hrani. No i bez toga, pričamo o tipu koji je sve samo ne konfliktna osoba. Već kad su mu se starci razvodili, umjesto trauma, pucala ga je ideja kako će od tog trenutka imati po dva ljetovanja, dva džeparca i dvije strane kojima će moći manipulirati u vlastitu interesu. Podijeli pa vladaj, to je šonjina vizija odnosa.

Upucavanje njenim frendicama

Šonjo je visoko napaljena individua te mu nije najjasnije zašto se rodio u svijetu gdje ne može po trenutačnom ćefu umakati svoje međunožje, a da to ne proizvodi previše galame i besmislenih intriga. Dok mu je cura ili žena u blizini, bit će pudlica, no kada se ona izgubi iz vidnog polja, šonjo će navaliti na njezine frendice i ljigavo se upucavati ne bi li dobio barem jedan pseći kolačić. Ako stvari odu predaleko, instinktivna reakcija bit će brutalno laganje i optuživanje involvirane cure da ga je napastovala dok je on stoički uzmicao.

Mijenjanje teme
Šonjo je maher u guranju glave u pijesak. Misli on - ako ja njih ne vidim, ne vide ni oni mene. Tako će šonjo, suočen s činjenicama, odjednom promijeniti temu i retardirano se ponadati da ga nitko nije skužio. Ono: 'Gle, draga, balon!' I početi pričati kako su jučer imali scenu na poslu jer je netko popalio sve žute fascikle. 'Kužiš, ono, totalno nevjerojatno. Sve žute fascikle!' Nakon 15 minuta besmislenog drobljenja, šonjo je ziher kako je otklonio svaku sumnju u svoju nevinost.

Stockbyte

Stockbyte

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: iStockphoto

Izigravanje heroja kad se sve posloži
Jasno, šonjo je pročitao sve Supermane i Hulkove sjedeći na zahodskoj školjci i ima nevjerojatnu potrebu zablistati u nekom kadru. Bedara je to što je za herojstvo uglavnom potreban i herojski rizik, a za to ovaj nema genetske predispozicije. No nije sve izgubljeno. Šonjo će strpljivo čekati da mu okolnosti totalno izađu u susret i onda odigrati ulogu heroja. Recimo, dobio je skupe ulaznice u firmi, a potom će reći komadu da je časti.

Kupovanje ljubavi cvijećem i slatkišima
Totalno u skladu sa svojim infantilnim svjetonazorom, šonjo će svaki puta kad nešto drastično zasere pokušati to prekriti tonom ljige iz dućana. Cvijeće, bombonijere, gumeni bomboni... Tip misli da su žene džuboksovi koji sviraju po želji nakon par žetona. Zapravo, čitava šonjina biografija može se opisati kao brdo fecesa nasprejano parfemima i optočeno tankom sladunjavom glazurom. Zato i ne voli da ga se previše ispituje - stvar vrlo lako puca pod prstima.

Zna za svaku svoju uslugu
Dignite šonju u tri ujutro i saspite na njega kantu arktičkog leda, svejedno će vam strelovito nabrojati sve usluge koje je učinio drugima. Ništa nije besplatno u šonjinom shvaćanju svijeta osim kada je riječ o stvarima koje prima. Naime, brije da sve što dobiva i što tek treba dobiti oduvijek zaslužuje. Stoga, svakodnevna isfrustriranost redovito je stanje svakog izvornog šonje. Dakako, on će je predstaviti kao dokaz vlastite superiornosti.

Stockbyte

Stockbyte

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: iStockphoto

Maštanje o tuđoj nesreći
Konačno, reci šonji da je šonjo i budi ziher da će te tip gurnuti pod tramvaj, spaliti ti kuću, silovati ženu, probušiti luftić i baciti ti klavir na glavu. Sve to, naravno, u mašti. S obzirom na to da šonjo ima generalni problem suočavanja s realnošću jerbo je mizerna kukavica, tako će i njegova osveta biti koliko brutalna toliko i imaginarna. Fantazirat će šonjo iz dana u dan kako vam zagorčava život i to će ga sladostrasno hraniti. Baš kao što očekujete od svakog ogorčenog djeteta - da vam pljune u limunadu i sakrije se iza zastora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi