TOČKA, TOČKA, TOČKICA...

10 naj tetovaža naših celebrityja

tetovaze400x00

tetovaze400x00

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Da nam je kifla od države kojim slučajem pripojena Kongu, naše bi celebrity selo danas furalo diskove na donjoj čubi i brijalo kako je ful u trendu na potezu Sudan - Burundi - Zambija. Ovako, svi nešto gledaju kako da si skucaju par fotogeničnih tetovaža, jer, eto, điraju ih Beckhamovi i ina estradna inteligencija zapadne hemisfere. Prošarajmo malo domaćim istetoviranim fenomenima u nedostatku smislenijih tema

Mladen Grdović
Nikad nije kasno. Pogotovo ne kada imaš 52 godine i ispikaš si Hajdukov grb na ruku. Nešto što bismo odokativno pripisali stupnju svijesti šesnaestogodišnjaka iz predgrađa, no dobro... Ljudi se s godinama vraćaju vječnim vrijednostima. Ne znamo koliko je promila težila odluka spitskog pjevača da obilježi 100 godina najdražeg mu kluba, ali požalio nije. Zalio je.

Tony Cetinski
Manje inspiriran loptom, a više poviješću spasenja bio je Tony. Valjda nadahnut Gibsonovom 'Misijom', dao si je nacrtati krunu od trnja oko zgloba desne ruke. Ziher ga jako pika, ali što je ta mala žrtva za svetu poruku koju odašilje naciji s druge strane objektiva. Život je bol. Pomno dizajnirana.

Marko Zirdum

Marko Zirdum

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Maksim Mrvica
Dobrica od lika, naš marljivi Mrvica, ima čak pet crtkarija po tijelu. S obzirom da mu čitava pojava funkcionira kao propagandni materijal, sasvim je logično da su među tetovažama violinski ključ, križ i tri šarotine bez nekog značenja (barem za promatrače). Bog, glazba i besmisao, ne može bolje. Dakle, treba sve to shvatiti kao vizualno rješenje fenomena Maksim koje pridonosi boljoj recepciji mjuze.

Ivano Balić
Balić se pošarao gdje god je stigao, baš kao i ostatak rukometnog tima, samo s nešto više entuzijazma. Od imena djeteta ispisanog glagoljicom do djeteline s četiri lista, pa preko još jedne bodljikave žice oko bicepsa do ovnove glave i teksta sa zlatne olimpijske medalje. Nešto nam tu fali... Recimo, OIB.

Neven Ciganović
Svu navedenu ekipu šiša i depilira Cigi sa ciglih šest intervencija, od čije inspirativnosti zastaje dah svakoj mediokritetski istetoviranoj spodobi. Što kažete na ovaj niz: na ruci sidro, na ramenu ljiljan, na potiljku zmaj, na trtici 'trible', na trbuhu gušet i još jedan zmaj s mačem i ružom. Najavio je da će s složiti i jednu sirenu sa Severininom facom. Moramo ga jednostavno shvatiti kao pano za medijsku razbibrigu i sve će nam se posložiti u glavi.

Ella Dvornik
Naše tinejdžersko sunašce se oko svoje 16. pomamilo za par tatooa kojih se nagledalo po posterima iznad krevetića. Nagovorivši mamicu da je sve to ok i da se od tetovaža ne može zatrudniti, Ella je skoknula do tipa s iglom i serijski odradila dvije tetovaže. Logo s naslovnice albuma njoj milog benda Perfect Circle, a potom i latinsku izreku 'Quod me nutrit me destruit'. Što me hrani, uništava me. Baš kakvu ima i Angelina Jolie. Na tu je mama vjerojatno bila dodatno ponosna.

Kristijan Curavić
Što ti vrijedi ako si bio svjetski prvak u ronjenju na dah kad ti Pišekica servira pedalu? Mo'š si pojest masku i peraje. Takozvani Kike je bio nekakav anonimus što se brćka po off natjecanjima, a postao nam je turbo zanimljiv tek kao nakupina stanica koju su tri i pol godine milovale ručice medijske starlete. Curavić ima nacrtana dva delfina na prsima i, brat bratu, ideja i izvedba čak i nisu preloši. Nema srdaca, inicijala, trnja, ofucanih provokacija a la pauci, zmajevi, škorpioni, da spominjemo nebulozne karate hijeroglife.

Marko Zirdum

Marko Zirdum

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/24sata

Nina Morić
Curetak koji je ogrezao u svijetu mode, silikona i prizemnih kriminalaca također je iskoristio ono malo gole kože koji još može medijski eksploatirati za potrebe hrvatskog sela. Početkom ove godine Nina je pokazala novu tetovažu na tjednu muške mode u Milanu. Ženski lik sa srcem u kojem je ispisano slovo 'M'. I tak... Trebalo bi biti fatalno romantično, ali je nekako otužno. Nešto kao morska sirena s urezanim 'JNA'.

Vedran Ćorluka
Obožava taj tetovaže i ima ih već dvije. Jedna na šaci gdje je ispisano Ivino ime, dakle 'Iva', a čitamo tu i datum njezinog rođenja. Na nadlaktici desne ruke je molitva na engleskom koja po naški glasi 'Anđele čuvaru, zaštiti sve one čija su imena zapisana u mom srcu'. Iz provjerenih izvora saznajemo da kombinacija desne nadlaktice i srca kod anđela proizvodi odlične reakcije.

Ljubomir Jurković – Deda
Za neke tetovaže treba imati jaja. Ne dva, nego najmanje 110, koliko iznosi broj tatooa što si ih je dao napraviti Karlovčanin poznatiji kao Deda. Ne radi se toliko o hrabrosti podnošenja boli, koliko o hrabrosti da vas s nekog dijela tijela promatra Šeks, Carla del Ponte ili Slobodan Milošević. Išao je striko do kraja pa si je uneredio epidermu facama suvremene lokalne povijesti - Bozanić, Stepinac, Vukelić, Severina, Thompson. Još malo pa ćemo moći reći 'svi smo mi Deda'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi