LUĐE, ŽEŠĆE, MOKRIJE

10 naj pomagala za ljeto

03.07.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Ništa ne pjeva u slavu ljetu kao činjenica da te sunce lupilo u glavu. Sad još samo ostaje pitanje koliko si hrabar to i pokazati. Da, netko si je kupio minjak, netko složio samurajsku tetovažu između nožnih prstiju, netko konačno ispirsao lijevu bradavicu, no... To je sve tako dosadno predvidljivo. Priberimo se i budimo spaljeni kako to već celzijusi zapovijedaju. Evo par stvari koje će vas učiniti kraljem priobalja

Gaće s futrolom za erekciju
Erekcija se ne dešava nekom drugom. Skužili su to i proizvođači neobično praktičnog komada plivačke opreme i proizveli kupaće gaće u koje vam stane cijeli probuđeni pišo. Optičko uživanje u golišavim susjedama na plaži više ne mora biti osujećeno pritiskom, osjećajem stezanja i generalnog nedostatka prostora u nižim regijama. Da ne pričamo kako će i ronjenje biti daleko jednostavnije jerbo imate totalno funkcionalni periskop.

Ručnik koji svira
Multitasking je očito buzzword ovog ljeta, pa si ubodite ručnik koji svira vašu omiljenu mjuzu. Zvučnici su pričvršćeni na jastuk u gornjem dijelu i mogu se lako skinuti prije pranja. Još da nas usput masira odozdo i hladi nam lubenice, morali bi nas s plaže micati bagerom. Jedino, pripazite da vam playlista bude po ukusu obližnjih turista. 'Co to je' i ini hitovi, molim lijepo. Sad, ako usput imate mobilni stroboskop, disko kuglu i višak cuge u torbi, možete slobodno naplaćivati ulazice u radijusu od 15 metara.

Mobilni hladnjak za lubenicu
Nismo bez veze spominjali hladnjak za lubenice. Japanci su odlučili honorirati fakt da je topla lubenica na skali užasa identična toploj pivi te napravili plažni frižider na kotačiće čija je jedina funkcija da vam lubenicu drže na civilizacijski prihvatljivoj hladnoći. Doduše, jest da ćete izgledati idiotski furajući ta kolica okolo po plaži, ali to je i poanta. Uz to, život nas je naučio da biti blesav ima svoju cijenu. Tako će vas japanski hladnjak unazaditi za tisućicu i kusur kuna.

Peraje s petom
I dok čekamo da netko smisli dihalicu u obliku kukastog križa ili barem masku za ronjenje s vizirom na koji je nalijepljena Marijana Čvrljak s repom sirene, imamo privremenu utjehu: štikla-peraje. Gdje ta stane, ne rastu više alge. Ne, ali fakat, zar ne izgledamo svi prilikom ulaska u more kao da prvi put hodamo u štiklama? Peraje s petom su samo logični nastavak. Preporučamo da ih ne skidate ni pri večernjem izlasku, a genijalne su i u kombinaciji s vinskim grudnjakom.

Winerack
Kakav podrum. Vinu je mjesto među sisama. Preporučamo crno jer bolje podnosi zagrijavanje. Dakle, grudnjak-spremnik za vino je upravo ono što mu ime kaže i zapravo je najefikasniji način za povećanje volumena poprsja što ga se ljudski rod domislio. Prvo, kad je pun, grudi su veće iz fiziklanih razloga. Drugo i važnije, kad vam ga počne praziti kroz cijevčicu što visi sa strane, možda će fizika raditi protiv vas, ali će percepcija dotičnog zbog probavljenih promila nadoknađivati izgubljeno.

Sandale s metalnim detektorom
Svi koji su ikada natakli sandale skužili su barem dvije stvari. Prvo, da su možda trebali skinuti bijele čarape, i drugo, da im fali metalni detektor. Jerbo sandale s kojima ne možeš nanjušiti 50 lipa ispod nekog kamena nisu vrijedne tvojih stopala. A i guba je kad svako malo tuliš dok hodaš.

Bikini na solarno napajanje
Premda sve vrste bikinija imaju svojstvo induciranja energije u bližoj okolini, njujorška dizajnerica Andrew Schneider je dodatno matrijalizirala vjekovni fenomen. Solarni bikini sastavljen je iskjučivo od fotoćelija koje stvaraju električnu energiju te u gaćice ili grudnjak možete uštekati mp3 playere, pametne telefone i tako tome, a možda postoji i opcija elektrošokova. Za frajere koji glume plažne cucke na baterije, idealno. Uglavnom, sirene su out. Električne jegulje su in.

Sat za pronalaženje riba
Koga briga koliko je sati na 10 metara od obale? Puno je veće uzbuđenje ako negdje pored tebe prolaze tri špara i dvije babuške. Dakle, postoji sat s ugrađenim senzorom pokreta koji vas izvještava iz sekunde u sekundu o bogatom podvodnom životu našeg užeg priobalja. Nataknite ga na ruku i shvatite da niste sami u plićaku. Čudom, ima još par bića koja su preživjela.

Ručna klima
Nešto tipa anti-fen, ručni klima uređaj radi tako da ga držite u ruci i da vas hladi. Doduše, sad netko treba izmisliti držač za ruku koji se, recimo, napaja na pijesak. Stvar je ubibože briljantna, pogotovo stoga što ga možete usmjeriti na kritična mjesta u slučaju da niste bili dovoljno predostrožni kupiti si gaćice s futrolom za erekciju. Naravno, dobro će doći i damama s cicama punim cuge. Osim ak im fali octa za večernju salatu.

Kauč na napuhavanje
Ljeto je kao stvoreno za napuhavanje koječega. Oćeš luftiće, oćeš leptiriće za plivanje, oćeš lutke za likove kojima ne ide galebarenje. Naš prijedlog – napuši si kauč. Ima li što ljepše nego na plaži sjediti kao u dnevnom boravku? Ziher ćemo do sljedećeg ljeta moći napuhati i neku varijantu televizora i frižidera i praktički ukinuti svaki razlog za ustajanje. Ako ti se netko i drzne nešto prigovoriti, uvijek mu možeš odgovoriti u ljenom tonu – napuši ga se.