ŠTO VAM SEKSPERTI PREŠUĆUJU

10 naj orgazmičkih činjenica

04.12.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Premda je muški rod usrećen s prosječnih 4233 orgazama tijekom života, a ženski s pomalo obeshrabrujućih 1836, orgazam je još uvijek 'špansko selo' za ljudsku populaciju. Svako malo otkrivaju se nova svojstva tog izbezumljenog trenutka svakodnevice. Recimo, orgazam zaustavlja štucanje, proizvodi zadah, a čini da ga mogu doživjeti i klinički umrli. Što reći, znanosti o orgazmu trebat će još dugo vremena da svrši

I muškarci ga glume
Prošlogodišnje istraživanje magazina AskMen izbacilo je podatak da je čak 30 posto tipova barem jednom u životu odglumilo orgazam. Je li sve samo do iscrpljenosti i viška alkohola u krvi ili se muškarci više ne snalaze među ženama koje znaju što hoće i to naprosto uzimaju, nemamo pojma. Ali znamo kako se to radi. Prvo i ključno, u igri mora biti kondom koji se nakon odigranog vrhunca brzinski skida, zamata i baca gdje već. Drugo, poza mora biti takva da se tipu ne vidi lice. Treće i samorazumljivo, mora izvoditi sve svoje tipične urlike, uzdahe i radnje (ili nedostatak istih) koje obično izvodi za vrijeme i nakon orgazma.

Izaziva loš zadah
Nije da smo primijetili, ali neki stručniji ljudi kažu da orgazam izaziva loš zadah kod nekih žena. Autor teze je nizozemski ginekolog Theodor Hendrik van de Velde koji je navodno bio i profesionalni šnjofač sperme. Nije da bi mu dali da nam pošnjofa čašu vina. Kakogod, neki kao razlog navode nagli pad imuniteta, no dobra vijest iz Nizozemske glasi da kada se orgazmički zadah pojavi, traje najviše sat vremena.

Životinje guštaju daleko više nego mislimo
Tragična spoznaja da svinjski orgazam traje punih pola sata još će dugo šamarati evolucijske teorije. Ako ništa drugo, postoji li bolji dokaz da svemir definitivno nije inteligentno dizajniran kada je budućim šniclama i kobasicama dano da nesrazmjerno više uživaju u seksu, nego navodno vrhunskom dometu evolucije – homo sapiensu. Dok primati užitak iskazuju gestikulacijama usta, zacementirane ćube ostalih životinja za vrijeme parenja ne znače da užitka nema. Psi će, kao i svinje, pomicati uši, baš kao i gornji dio lica.

Danski farmer u akciji
Orgazam povećava plodnost
Sve o tome znaju uzgajivači svinja u Danskoj. Možda stoga što su završili tečaj za svinjske orgazme, i povećali plodnost krmača za 6 posto. Ne zezamo se. Danskim svinjogojcima je na rapolaganju DVD koji ih instruira kako prije inseminacije dovesti svinjče do orgazma. Radnje uključuju šlatanje bradavica, jahanje na leđima i, naravno, posebno dizajnirani vibrator. Još jedan dokaz da je evolucija svoje najbolje ideje potrošila na svinjski rod – klitoris krmača nalazi se u vagini.

Ženski orgazam je besmislen
Za razliku od prasadi, orgazam ženskih ljudskih jedinki ima evolucijski smisao ravan nuli. Znanost se još uvijek bakće s uzaludnošću fenomena dražice (ako isključimo strogo subjektivne beneficije njegove vlasnice). Naime, organ nema apsolutno nikakvu funkciju osim užitka, što je u perspektivi svih načela kojima se vodi teorija postanka vrsta, ozbiljan problem. No da ne bi klitoris bio usamljen, još dvije kvržice ubijaju znanost u pojam – muške bradavice. Zašto, čemu? Tu je čak i užitak mizeran. Očito je majci prirodi ostalo višak dlaka na raspolaganju, pa je trebala izgovor da ih negdje polijepi.

Može zaustaviti štucanje

Napokon imamo dostojnu alternativu žlicama šećera, zadržavanju daha ili dubljenju na glavi. Ništa novo oko toga da orgazam proizvodi štucanje u međunožnoj regiji, ali ne tako davno otkriveno je da efikasno zaustavlja ono klasično. Ne ulazeći u neseksipilne znanstvene detalje, recimo tek da orgazam upošljava isti živac provučen od glave do abdomena, a koji se aktivira za vrijeme štucanja. Nije da nam je ikada trebao izgovor za orgazam, ali zašto ne imati na raspolaganju i jedan ful praktični razlog.

Mogu ga imati i klinički mrtvi
Škakljiva teorija. Tu nas baca na legendarno pitanje – je li se srušilo stablo u šumi ako ga nitko nije čuo? Dakle, orgazam je moguće vegetativno proizvesti stimulacijom ključnih živaca i medicinski aparati za očitavanje bioloških procesa će ga zabilježiti, no ostaje nemalo pitanje – je li ga je 'netko' doživio. Koja je fora da svrše živci, a bez da smo pozvani na tulum? No nije sve u stimulaciji živaca, ima nešto i u obrvama.

Svršavanje dlakama
Pojedinci imaju tu (ne)sreću da su im erogene zone nabacane po tijelu bez ikakvog reda. Komplikacija ili prednost, ali zabilježeni su slučajevi orgazma masažom obrva ili koljena. U orgazmičke anale ušlo je i par čudnovatih individua koje postižu vrhunac pranjem zubi. Tu, naravno, treba spomenuti i ekipu koja svršava totalno mentalno, bez da su dotakli ijednu molekulu svoga tijela. Radi se uglavnom o ženskom rodu za koji znamo da ima daleko više seksualnog potencijala i općenito je erotički nepredvidljiv. Ili možda postoji muškarac koji je svršio 134 puta u sat vremena?

Orgazmički maraton
Posebno nadarena dama po imenu Sarah Carmen i, nadamo se, ne samo ona, pati od poremećaja konstantne seksualne uzbuđenosti. Zbog neprekidnog povećanog dotoka krvi u genitalije, žena je 24 sata dnevno u stanju predigre, što potom proizvodi činjenicu da može imati 150 do 200 nekontroliranih orgazama u navedenom periodu. Je li na to mislio Krleža kada je u Glembajevima pohotnoj barunici Castelli u usta stavio riječi: 'Kao da sam ja ikada tajila taj svoj organski nedostatak!'?

Tko masturbira, ima djecu
Drkači, oprez. Ako ste mislili da je druženje s Desankom najbolja kontraceptivna metoda ikada, razmislite još jednom. Javna je tajna da će svježa sperma prije proizvesti potomstvo nego ona koju ste bućkurišali u gaćama nekoliko dana. Drugim riječima, učestala masturbacija povećava šanse za trudnoću kada nastupi koitus, baš kao što će – suprotno intuiciji – druga runda seksualnog ophođenja s partnericom biti ubojitija za njeno jajašce. Jest da materijala ima manje, ali je gušći, svježiji i prepun elana za nove radne pobjede.